Bozkurt NET{ Bozkurt NET
  Tıklayın kayıtlı kullanıcı olun
Ana sayfa ::Hasabınız :: Forumlar :: Makaleler :: İndir :: İletişim :: KURALLAR
alt1 alt1 alt1
alt1 alt1
alt1
Atatürk
Başbug
Atsız´ın Mektupları
Bozkurt
Tarihte Türkler
Osmanlı Sultanları
3 Mayis
Türk İslam Ülküsü
Ülkücü Hareket
İslam
Türk Büyükleri
12 Eylül
Dokuz Işık
Kızıl Elma
Doğu Türkistan
Türk Dünyası
Şiirler ve Marşlar
Ülkücü Şehitler
Ülkücüye Mektuplar
Sorular ve Cevaplar
Komünizm
Videolar
Müzikler
Postakartı

alt1 alt1
alt1
 Haber :
 Haber Ekle
 Haber Arşivi
 Arama
 Konular
 Baskıya hazırla
 Üyeler :
 Hesabınız
 Günlük
 Üye Listesi
 Özel İletiler
 ICQ Servisi
 Servisler :
 Kur'an-ı Kerim Meali
 Resim Galerisi
 E-Kart
 Dosyalar
 Müzikli Postakartı
 Cep Melodileri
 İletişim :
 Forumlar
 Bozkurtlar 100
 Bize Ulaşın
 Bizi Önerin
 Dökümantasyon :
 Makaleler
 Fikir ve Tarih Dünyası
 Kısa Nükteler
 Şairler ve Şiirler
 İzlenimler
 Ansiklopedi
 Dosyalar
 Dosya Ekle
 Popüler
 İlk 10
 Bağlantılar

alt1 alt1
alt1

alt1 alt1
alt1

alt1 alt1
alt1
AB'YE HAYIR

alt1 alt1
alt1
Makaleler
·Meluncanlar ve Biz
·Türk Tarihi ve Türk Adı
·Amerikan Genç Hristiyanlar Cemiyeti (Y.M.C.A.) ve Amerikan Kolejleri
·SEVR YASALARI MECLİS’TEN GEÇİRİLEREK TÜRKİYE YENİ BİR KURTULUŞ SAVAŞINA BAŞLAMAK MECBURİYETİNDE BIRAKILDI!
·ABD, Alenî Bir Düşman Haline Gelmiştir!
·Dedelerimiz Oğuzlar Çıkmış Yola Aral Kıyısından
·Avrupa Birliğine neden hayır.. Jeopolitik Yaklaşım
·Noel Üzerine
·Gümrük Birliği Anlaşmasının Anayasanın Başlangıç Kısmına Aykırılığı -1-
·Siyasi Konjonktürde Irak Türkmenleri
·Gümrük Birliği Anlaşmasının Anayasanın Başlangıç Kısmına Aykırılığı -2-
·Kıbrıs'ın Türkiyesiz AB üyeliği mümkün mü?
·Avrupa Birliği ve Kıbrıs Konusu
·Internet mi, İnternet mi?
·DİLDE, FİKİRDE, İŞTE BİRLİK (Gaspıralı ve Türkistan)
·İSMAİL GASPIRALI'NIN FİKİRLERİ
·Türkler ve İslamiyet
·Alparslan Türkeş'in Din Anlayışı ve İslama Bakışı
·Gök Tanrı
·Şamanizm Meselesi
·Ruhban Okulu neden açılmamalı?
·Ruhban Okulu
·Çanakkale Savaşları
·Türk Kültüründe Nevruz ve Milli Birlik-Beraberlik
· Sovyetler Birliği’nin Çöküşü ve Yeni Rusya Çeçen Mücadelesi
·Türkçenin Anadil Olarak Dünyadaki Yeri
·Masonların Kirli İşleri
·Gümrük birliği mi; sömürge antlaşması mı?
·17 Ağustos 1999 Depremi ve gizlenen gerçekler

alt1 alt1
alt1

alt1 alt1
alt1

alt1
Bozkurt NET :: Başlığı Görüntüle - ÜLKÜCÜ KIMDIR?
  Link 1Ana sayfa | Link 2
Arama       

Bozkurt NET
Bozkurtların Yuvası

Forumlar Gruplar Gruplar Hesap Aç Oturum Aç  

Sayfa: « Önceki  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 9, 10, 11  Sonraki »  

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder 6. sayfa (Toplam 11 sayfa)
« Önceki başlık :: Sonraki başlık »  
Yazar İleti
gencosman34
Yeni Üye
Yeni Üye

İletiler: 55

İletiTarih: Çar Oca 25, 2006 2:16 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

DEĞERLİ ÜLKÜDAŞLAR,

BANA GÖRE ÜLKÜCÜ ;

BÜKÜLMEZ BİLEĞİ,
TURAN'DIR DİLEĞİ,
REHBERİ KURAN,
YOLU İSLAM,
MAZLUMUN YANINDA,
KÜFRÜN KARŞISINDA'Kİ KİŞİDİR...

BİZ TÜRKLER ASIRLARCA DÜNYA TARİHİNE YÖN VERMİŞ BİR MİLLETİZ.VAKAR VE CİDDİYETİMİZİ
TÜM MİLLETLER BİLİR.TÜM ÜLKÜCÜLERDE BU DÜSTUR İLE YETİŞMELİ GELECEK NESİLLERE ÖRNEK OLMALIDIR.

VUR PENÇE-İ ÂLÎ'DEKİ ŞEMŞÎR AŞKINA
GÜLBANG-I ÂSMÂNI TUTAN PÎR AŞKINA

EY LEŞKER-İ MÜFETTİHÜ'L-EBVÂB VUR BUGÜN
FETH-İ MÜBÎNİ ZÂMİN O TEBŞÎR AŞKINA

VUR DEYR-İ KÜFRÜN ÜSTÜNE REKZ-İ HİLÂL İÇÜN
GELMİŞ BU ŞEHSÜVÂR-İ CİHÂNGÎR AŞKINA

DÜŞSÜN ÇELENGİ RÛM'UN, EĞİLSÜN SER-İ FİRENK
VUR TÜRK'Ü GÖNDEREN YED-İ TAKDÎR AŞKINA

SON SAVLETİNLE VUR Kİ AÇILSIN BU SÛRLAR
FECR-İ HÜCÛM İÇİNDEKİ TEKBÎR AŞKINA
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder
dolunay_hatun
Amatör Üye
Amatör Üye

İletiler: 126

İletiTarih: Çar Oca 25, 2006 3:34 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

vatan sevgisini yüreğine çivileyen..

bayrağına namusum şerefim şanım diyen..

ülkü denen nazlı gelin uğruna şahadet şerbeti içmeye and içen..

vatan için ölümü ölümü seven..

ülkücülüğü en yüce en ulu şeref bilen..

türk-islam mührünü yüreğinin en derininde taşıyan dır ülkücü..
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder E-Posta gönder
cengizhan_333
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye

İletiler: 472

İletiTarih: Çar Oca 25, 2006 3:58 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

"...ÜLKÜCÜ YEMİNİ... ":

ALLAH'A,KURANA, VATANA,BAYRAĞA ,SİLAHA YEMİN OLSUN,ŞEHİTLERİM,GAZİLERİM VE BAŞBUĞUM EMİN OLSUN,ÜLKÜCÜ TÜRK GENÇLİĞİ OLARAK FAŞİZME, KOMÜNİZME,KAPİTALİZME VE HER TÜRLÜ EMPERYALİZME KARŞI MÜCADELEMİZ SON NEFER, SON NEFES VE SON DAMLA KANA KADARDIR, MÜCADELEMİZ MİLLİYETÇİ TÜRKİYE'YE VE TURAN'A KADARDIR ,MÜCADELEMEMİZDE HİÇ BİR ENGEL TANIMAYACAĞIZ, YILMAYACAĞIZ, YIKILMAYACAĞIZ, BAŞARACAĞIZ, BAŞARACAĞIZ,BAŞARACAĞIZ EY TÜRK ÜSTTE MAVİ GÖK ÇÖKMEDİKÇE ALTTA YAĞIZ YER DELİNMEDİKÇE SENİN İLİNİ VE TÖRENİ KİM BOZABİLİR EY TÜRK TİTRE VE KENDİNE DÖN "TANRI TÜRK'Ü KORUSUN VE YÜCELTSİN

gerçek ÜLKÜCÜ bu yemini her gittigi yerde korkusu olmadan içinden gelerek tamamiyle kendi istegiyle söyleyen kişidir vede bunlara harfiyen uyan kişidir.
Vuslatim
Forum Yöneticisi
Forum Yöneticisi

İletiler: 3121

İletiTarih: Pts Oca 30, 2006 12:55 am    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Prof. Dr.
Mülazım Yıldırım

Ülkücü Olmanın Bedeli.

Ülkücülük, ülkü kelimesinin bile açıklamakta yetersiz olduğu kutsal bir misyondur. Herkesin kolayca taşıyamayacağı bir sorumluluktur. Elbette bu sorumluluğu taşımanın bir bedeli vardır. Bu bedelin ne olduğu önceden bilinemez, her şey olabilir.

İki gün önce 32. gün programını seyrederken, geçmişin dehlizlerine daldım ve o günler ile bu gün anlatılanları kafamda birleştirmeye çalıştım. Bırakın birleştirmeyi tam tersine, kafamda oluşan düşünceler daha da birbirinden uzaklaştı, değişik parçalara ayrıldı. Benim düşüncelerimi, seksenden sonra doğan, halem 25 yaşlarında olanlar, Ülkücü olsa da anlaması kolay olmayacaktır.

Ülkücüleri “katil” olarak suçlamak isteyenlere bir iki sözüm olacak. Yetmişli yılların başları. Ankara Ü. Tıp Fakültesine Ülkü Ocağını kuranlardanım. Ocağı kurduktan sonra öğrenci kantinine bir de pano astık. Daha önce “Dev-Genç”in panosu vardı, biz de panomuzu astık. Panoda yazılarım var. “Türk Gençli Nasıl Olmalıdır” başlığında bir yazı yazmıştım. Yazı, “başka ülkelerin dümen suyundan giden bir gençlik istemiyoruz” cümlesiyle bitiyordu. Ertesi gün Dev-Genç’liler beni,” bu yazıyı sen yazamazsın, kim yazdı bize söyle” diye beni epey sıkıştırdılar. Aradan kısa bir zaman sonra, benim bulunmadığım iki grup arasında çıkan bir kavga yüzünden, beni kaçırarak 2-3 saat öğrenci cemiyet odasına hapsettiler. Odada, tornadan çıkmış, balık istifi dizilmiş, sopaların masaların altına dizilmiş olduğunu gördüm.

İki-üç saatlik tutuklu kaldıktan sonra, Morfoloji binasının önünde ölesiye bir dayak yedim. Solcu liderlerden birinin “yeter artık” sözünden başka bir şey hatırlamıyorum. Tek aklımda kalan, o, lider konumundaki kişi(ismi bende), kolumdan tutarak “bir daha okula gelme, gelirsen seni öldürürüz” dediğidir. Numune hastanesinde tam yedi gün yattım, uzun süre de kendime gelemedim. O arada 12 Mart oldu.

12 Mart oldu ve ben okula gelip derslerime devam ettim. 12 Mart olmasaydı, ben okula geldiğimde ya beni öldüreceklerdi, ya da ben kendimi savunmak için onları öldürecektim. Şükür Allaha ikisi de olmadı. Ama benim durumumda olup, sadece kendisini savunmak için, ya da ölmemek için öldürmüş ise, buna hangi vicdan katil diyebilir? Buna dense dense kader kurbanı denir. Hiçbir karşılık beklemeden kutsal bir misyon için bedel ödemektir bunun adı. Bu çileyi çeken Ülkücülere, “eli kanlı katiller” demek, en hafif kelimeyle ayıptır, günahtır. Ülkücüler, başlarına gelenleri, onurları nedeniyle anlatmıyorlar. Ülkücülerin çileleri romanlaşsa veya filme alınsa, rekorlar kırar......

Bir de adam öldürmeye programlanmış, profesyonel, Ülkücülükle hiç alakası olmayan fakat Ülkücülere monte edilenler varmış. Bunların Ülkücülükle alakalarının olduğunu düşünmüyorum. Bir kişi yaptığı eylem veya söylemleriyle Ülkücülüğe zarar veriyorsa, o kişi Ülkücü değildir. Bu kişiler Ülkücülerden bilerek FAYDALANDIRILMIŞTIR, sonra da bunların yükü Ülkücülerin omuzlarına yıkılmıştır.

Şimdi daha iyi anlaşılıyor ki, o zaman Ülkücülerin içinde “Ajanlar” fırıl fırıl dolaşıyormuş. Ben ve benim gibiler bunların farkında olmamız mümkün değil. Camia çok büyük herkesi tanımak mümkün değil, zaten iş çığırından çıkmış, “acaba ajan mı “diye düşünecek durumda da değiliz. Ama şu anda daha iyi analiz ediyorum ki, rahmetli Başbuğ, bunların bazılarını fark etmiş olacak ki, teşkilattan uzaklaştırmıştır. İnsan düşünmeden edemiyor, acaba Ülkücüler için de şimdi de “ajan” var mıdır diye?

MHP Lideri Devlet bahçeli, “Ülkücülerin sokakta işi yok” diyerek tavrını ortaya koymuş, Ülkücüler içinde muhtemel ajanların önünü kesmiş ve Ülkücülerin bazı güçler tarafından kullanılmasının önüne geçmiştir. Bahçeli bu tavrıyla Ülkücüleri, yeni tuzaklardan korumuştur. Bu Ülkücülere ne büyük bir iyiliktir, bunu o günleri yaşamayanlar anlayamaz.

Ülkücüleri, Ülkücülüğü, geçmişten gelen kinleriyle değerlendirenler, olaya bir de bu açıdan bakarak anlamaları gerekmez mi? Demokrasi havariliği yapanların, Ülkücülerin fikirlerine neden tahammül edemediklerini, geçmişteki kin ve hırslarından sıyrılamadıklarına bağlıyorum. Hani adam demiş ya “herkesin fikrine saygım var,,,, benim fikrimi desteklediği müddetçe” diye. Eski solcu, yeni liberallerin böyle bir demokrasi anlayışı içinde olduklarını sanıyorum.

Kaynak; Ülkücü.org
canakkale17
Yeni Üye
Yeni Üye

İletiler: 11

İletiTarih: Pts Oca 30, 2006 8:30 am    ileti konusu: cok guzel Alıntıyla Cevap Gönder

Ülkücü Sadece TÜRKE DEĞİL ÜLKÜCÜ DÜNYADA EZİLENLERE EZİK DÜSENLERE BOYNU BUKUKLERE HAKSIZLARI SAVUNANDIR..
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder E-Posta gönder
TCPOWER
Amatör Üye
Amatör Üye

İletiler: 100

İletiTarih: Pts Oca 30, 2006 9:22 am    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

BANA GORE ULKENIN CIKARLARINI KENDI CIKARLARINDAN ONDE TUTAN BUNU GERCEKTEN UYGULAYAN!!!!!!!!!
KİSİLERDİR.
BoraBertan
Yeni Üye
Yeni Üye

İletiler: 10

İletiTarih: Pts Oca 30, 2006 10:41 am    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

sana abı dıyerek başlamak ıstıyorum çunku benden yaşca çok buyuksun abı.abı senınde dedıgın gıbı ulkucu teşkılatı çok buyuk bır teşkılat ve her buyuk ve guçlu teşkılaları batırmak ısteyen bır suru çıkarcı ınsanlar olacaktır fakat onların hepsı yıllar once Osmanlı Devletını parcalamak ısteyen ve kendı çıkarlarını duşunen Osmanlı Devletı içindekı ajanlar gıbı hepsı hazın bır sonuca ugrayacak (ör:damat ferıd paşa onun alman sevgısı yuzunden Osmanlı Devletı 1.dunya savaşına gırdı ve almanya yuzunden çepelerde ustunluk gostermemze ragmen yenılmış savaşı kaybetmış sayıldık fakat damat ferıt paşa bu hatası ve develetten bılgı kaçırma suçundan olduruldu)Bu teşkılat zamanında ayakta durabılmek ıçın çok kan verdı ve bu vatanı ayakta tuttu gerekırse gene o ajanlardan kurtulmak,teşkılatı bır arada tutmak ve vatanın butunlugunu saglamak için kanımızla sularız işte bu ajanları bızden zayıf yapan bu vatan sevgısı bızde var onlarda ıse karınca kadar yok
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder E-Posta gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM YIM MSNM ICQ
BoraBertan
Yeni Üye
Yeni Üye

İletiTarih: Pts Oca 30, 2006 10:56 am    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

bacım ulkuculuk hakkında çok guzel şeyler yazmışsın.Hayat boyu edındıgın bazı bılgılerı bızımlede paylaştıgın ıçın sagol ama ben ceyhanli kardeşıme kesınlıkle katılıorum rep kesınlıkle bızı savunan bır muzık turu olamaz eger olsa ıdı ceyhanli kardeşımınde dedıgı gıbı bızım yanımızda ve aynı safta yer alırdık.
*Ezan dinmesın
*Bayrak inmesın
*Vatan bölünmesin
****aeo****
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder E-Posta gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM YIM MSNM ICQ
BoraBertan
Yeni Üye
Yeni Üye

İletiTarih: Pts Oca 30, 2006 11:08 am    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

kardaşlarım gonuldaşlarım her kardaş arasında zaman zaman boyle tartışmalar yaşanır fakat bızım bızden başka kımsemız yok ve bırbırımızın kusurlarını ve ıhtıyaçlarını gene bızler kapatıcaz bu vatanı bır arada tutmak içinde bır bırımıze ıhtıyacımız var her ınsanın sınırlı bır gunune denk gelebılır bazı tatışmalar ama bızler kendı aramızda dıger taraf haklı veya haksız onu maruz gorup alttan alıp sakınleşmesını bekleyıp olayları ve konuları sakın bır kafayla konuşmamız gerekır.anlaşılan ceyhali kardeşim ve asena bacım ıkısıde o gun sınırlı ımış ve ıkısınınde kımseyı alttan alacak gunu degılmış.neyse olay sonunda tatlıya baglandı TURKUN TURKTEN BAŞKA DOSTU YOKTUR ****aeo****
Cagan
Yeni Üye
Yeni Üye

İletiler: 30

İletiTarih: Pts Oca 30, 2006 12:32 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Ülkücülük hakkında bir sürü yorum yapılmış.Bende Şu konuya deyinim Ülküdaşlarım iyi bi ülkücü olmak için Önce bi okuyup kültürlenip vatana hayırlı gençler olmalıyız yatmamalıyız sadece konuşmamlıyız.Az konuş çok uğraş gardaşlarım Ülkücüler zman zaman birbiriyle aynıgörüşte olmayabilirler bunun nizam-i alisi var turancısı var akıncısı var yani bunalr normal ama dediğim gibi önemli olan Uğraş haykırın içinizdekileri ciğerlerinz Sökülürcesine ama önce önce vatana yarayan gençler olmanız ozan Arif ne diyor Bir elinde Kur'An Bir Elinde bilgisayar olsun Saygılar

Turancı!!!!(Mermahamet Maraz Doğurur Acımak Yok Tek Hüküm Ölüm)
tofu-x
Yeni Üye
Yeni Üye

İletiler: 38

İletiTarih: Pts Oca 30, 2006 1:59 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

doğru demiş Ozan Arif bizim amacımız bayrağımızı ve islamı en üst seviyeye getirmek zamanında atalarımızın yaptığı gibi onlar yatmamış bizde yatmayacağız hem davamızın haklılığını göstermiş olcağız.
MeRsİnLi
Amatör Üye
Amatör Üye

İletiler: 186

İletiTarih: Pts Oca 30, 2006 2:25 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

ülkücü orda burda kabadayı gibi olup ahkam kesmek değildir. ülkücülüğün temeli okumaya dayalıdır kültürlü olmaya dayalıdır. ondan sonra vatanına milletine hayırlı olman lazım ama asla davandan vazgeçmemen lazım. zoru görünce kaçmaması lazım butun dini görevlerini yerıne getırmesı lazm.daha bunun gibi bir sürü var anca onları yapınca ülkücü olursun. ama şimdi daha adayız inşallah bızde şehitlerimiz gibi tam bi ülkücü oluruz.

ARI KOVANA BAL VERİR YİĞİT VATANA CAN...
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder E-Posta gönder MSNM
eksioglu
Yeni Üye
Yeni Üye

İletiler: 50

İletiTarih: Pts Oca 30, 2006 3:08 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

ÜLKÜCÜ ÜC SEYI ILE KENDISI BELLI EDER
BIR SEREFLI IKI MÜCADELICI ÜC VATANI EZDIRMEZ
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder E-Posta gönder MSNM
Agora
Yeni Üye
Yeni Üye

İletiler: 19

İletiTarih: Pts Oca 30, 2006 10:00 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Pek çok tanım yapabiliriz ülkücü insanı tanımlarken. Benim özgün tanımım şudur: ''Ülkücü vatan, millet ve Allah aşkıyla yanan, dünyadaki gelişmelere kayıtsız kalmayan, özünü unutmayan, nerden geldiğini bilen, Türklük şuuruna ermiş, Atasına, Başbuğuna saygı duyan, onurlu yaşamayı ilke edinmiş, helal para kazanan, ilim irfan öğrenen, zorbalığa- mafyacılığa, kancıklığa tenezzül etmeyen aziz insandır.''
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder 6. sayfa (Toplam 11 sayfa)

Sayfa: « Önceki  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 9, 10, 11  Sonraki »  

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki iletilere cevap veremezsiniz
Bu forumdaki iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumdaki iletilerinizisilemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız