Bozkurt NET{ Bozkurt NET
  Tıklayın kayıtlı kullanıcı olun
Ana sayfa ::Hasabınız :: Forumlar :: Makaleler :: İndir :: İletişim :: KURALLAR
alt1 alt1 alt1
alt1 alt1
alt1
Atatürk
Başbug
Atsız´ın Mektupları
Bozkurt
Tarihte Türkler
Osmanlı Sultanları
3 Mayis
Türk İslam Ülküsü
Ülkücü Hareket
İslam
Türk Büyükleri
12 Eylül
Dokuz Işık
Kızıl Elma
Doğu Türkistan
Türk Dünyası
Şiirler ve Marşlar
Ülkücü Şehitler
Ülkücüye Mektuplar
Sorular ve Cevaplar
Komünizm
Videolar
Müzikler
Postakartı

alt1 alt1
alt1
 Haber :
 Haber Ekle
 Haber Arşivi
 Arama
 Konular
 Baskıya hazırla
 Üyeler :
 Hesabınız
 Günlük
 Üye Listesi
 Özel İletiler
 ICQ Servisi
 Servisler :
 Kur'an-ı Kerim Meali
 Resim Galerisi
 E-Kart
 Dosyalar
 Müzikli Postakartı
 Cep Melodileri
 İletişim :
 Forumlar
 Bozkurtlar 100
 Bize Ulaşın
 Bizi Önerin
 Dökümantasyon :
 Makaleler
 Fikir ve Tarih Dünyası
 Kısa Nükteler
 Şairler ve Şiirler
 İzlenimler
 Ansiklopedi
 Dosyalar
 Dosya Ekle
 Popüler
 İlk 10
 Bağlantılar

alt1 alt1
alt1

alt1 alt1
alt1

alt1 alt1
alt1
AB'YE HAYIR

alt1 alt1
alt1
Makaleler
·Meluncanlar ve Biz
·Türk Tarihi ve Türk Adı
·Amerikan Genç Hristiyanlar Cemiyeti (Y.M.C.A.) ve Amerikan Kolejleri
·SEVR YASALARI MECLİS’TEN GEÇİRİLEREK TÜRKİYE YENİ BİR KURTULUŞ SAVAŞINA BAŞLAMAK MECBURİYETİNDE BIRAKILDI!
·ABD, Alenî Bir Düşman Haline Gelmiştir!
·Dedelerimiz Oğuzlar Çıkmış Yola Aral Kıyısından
·Avrupa Birliğine neden hayır.. Jeopolitik Yaklaşım
·Noel Üzerine
·Gümrük Birliği Anlaşmasının Anayasanın Başlangıç Kısmına Aykırılığı -1-
·Siyasi Konjonktürde Irak Türkmenleri
·Gümrük Birliği Anlaşmasının Anayasanın Başlangıç Kısmına Aykırılığı -2-
·Kıbrıs'ın Türkiyesiz AB üyeliği mümkün mü?
·Avrupa Birliği ve Kıbrıs Konusu
·Internet mi, İnternet mi?
·DİLDE, FİKİRDE, İŞTE BİRLİK (Gaspıralı ve Türkistan)
·İSMAİL GASPIRALI'NIN FİKİRLERİ
·Türkler ve İslamiyet
·Alparslan Türkeş'in Din Anlayışı ve İslama Bakışı
·Gök Tanrı
·Şamanizm Meselesi
·Ruhban Okulu neden açılmamalı?
·Ruhban Okulu
·Çanakkale Savaşları
·Türk Kültüründe Nevruz ve Milli Birlik-Beraberlik
· Sovyetler Birliği’nin Çöküşü ve Yeni Rusya Çeçen Mücadelesi
·Türkçenin Anadil Olarak Dünyadaki Yeri
·Masonların Kirli İşleri
·Gümrük birliği mi; sömürge antlaşması mı?
·17 Ağustos 1999 Depremi ve gizlenen gerçekler

alt1 alt1
alt1

alt1 alt1
alt1

alt1
Bozkurt NET :: Başlığı Görüntüle - 'Siyasi simge bile olsa yasaklayabilir misiniz?'
  Link 1Ana sayfa | Link 2
Arama       

Bozkurt NET
Bozkurtların Yuvası

Forumlar Gruplar Gruplar Hesap Aç Oturum Aç  

Sayfa: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sonraki »  

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder 1. sayfa (Toplam 8 sayfa)
« Önceki başlık :: Sonraki başlık »  
Yazar İleti
kadir45
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İletiler: 3100

İletiTarih: Pts Oca 14, 2008 7:23 pm    ileti konusu: 'Siyasi simge bile olsa yasaklayabilir misiniz?' Alıntıyla Cevap Gönder

rte;ekonomideki açmazlar,gelen elektrik,doğalgaz ve telefon zamları,gittikçe dayanılmaz şekilde artan hayat pahalılığı,bunun karşılığında memur ve işçiye hiçbir şey vermeyişi,sağlık sisteminde devrim derken çöken sağlık sistemi,insanlara ilaç verilmemesi nedeniyle,medikal malzeme beklemesi yüzünden ameliyat olamaması,gene eyni nedenlerle ameliyatların sıra beklemesi,sevksiz üniversitelere gidiyorsunuz palavraları arasında aile hekiminden başka bir hekime muayene olamama,hekimini kendin seçememe,bölgeye rastgele ayrılmış hekime zorunlu bakılma gibi daha yüzlerce rezaletin arsında;baktı ki işler yolunda gitmiyor,gene herzamanki gibi alakasız konulara bulaşıp ileri geri açıklamalarda bulunmaya başladı.
rte her şeyi devrim yapıyorum diye dalandırıp budaklandırıyor ama,hangi işe el atsa darmadağın ediyor.Sistemi çökertti.He r zamanki gibi bölmeye doyamıyor.Bu kez de durup dururken alevi vatandaşlarımıza musallat oldu.İstenilmediği halde zorla iftarlarına katıldı.İftara gelmeyen alevi ileri gelenlerini suçladı,fırçaladı,tehdit etti.Bugün de turban konusunda bir şeyler söyledi.
Iraka operasyon ve bunu sonuçlarından tıs yok.Ekonomiden tıs yok.Doğal gaz kesintilerinden tıs yok.Elektirik kesintilerinden tıs yok.Ülke işleri ile ilgili hiçbir çalışma,hiçbir şey yok.
rte odaklandığı ve görevlisi olduğu kesret(bölünme)işine ise tam hızla devam ediyor.
Tüm bunlara karşı gündemde ne var?
301 var,anayasa değişikliği var,ab var,merkez bankasının İstanbul a taşınarak,Ankaranın içinin bile boşaltılması var,ve de turban var.
Başlıktaki soru rte ye aittir.
BU SORUNUN CEVABI İSE EVET DİR!
YASAKLANIR,HEM DE BABALAR GİBİ YASAKLANIR!
HATTA DAHA DA İLERİ GİDEREK DİYORUM Kİ,DEVLET GEREKTİĞİNDE DİNE DE MÜDAHALE EDER!ETMİŞTİR DE!
SİYASİ BİR SİMGE OLMUŞ KIYAFETLE DEVLET MEMURU OLAMAZSIN,ÜNİVERSİTEDE VE DİĞER OKULLARDA DA OKUYAMAZSIN!
DİN ,BİR SÜRÜ SAÇMALIĞA DÖNÜŞÜR DE DEVLETİ TEHDİT ETMEYE BAŞLARSA,DEVLETİN BEKASI İÇİN DİNE DE MÜDAHALE EDİLİR.
BU YANLIZ TÜRKİYE DE DEĞİL,DÜNYANIN TÜM ÜLKELERİNDE YILLARDIR YAPILAGELMİŞTİR HALA DA YAPILMAKTADIR.
BİZ PEYGAMBER DÖNEMİ YAŞAMIYORUZ.SULANMADAN İSLAM DA FAZLASIYLA NASİBİNİ ALMIŞTIR.BUGÜN YOBAZ VE DALLAMALARIN ÖĞRETİSİ ALTINDA BULUNAN DİN; KAYNAĞINDAN ÇOK UZAKTADIR,VE İSLAM BUNUN BEDELİNİ HER YERDE AŞAĞILANARAK,KANI,CANI,MALI VE İSTİKLALİ İLE ÖDEMEKTEDİR.
DEVLET OLMAZSA VATAN;VATAN OLMAZSA DİN DE ,İSLAM DA PEYGAMBER DE OLMAZ.O HALDE DEVLET DİN KULLANILARAK TEHDİT EDİLİYORSA,GEREKLİ İNCE AYARLAR YAPILIR.
BUGÜN NASIL BÖLÜCÜLÜK DEVLETİMİZ İÇİN BİR TEHDİT OLUNCA SAVUNMA REFLEKSLERİ HAREKETE GEÇİYORSA,DİN DE BİR BAŞKA BÖLÜCÜLÜK VE BOZGUNCULUK ORTAMINA SÜRÜKLÜYORSA;DEVLET MÜDAHALESİNİ YAPAR,DİNİN DOĞRU ÖĞRETİLMESİ İÇİN GEREKLİ TEDBİRLERİ ALIR VE UYGULAR.FİTNE ODAKLARINI DA DARMADAĞIN EDER.BU YAPILMASAYDI;BUGÜN ÜLKEYİ KABAKÇI MUSTAFALAR,PATRONA HALİLLER,SEYH SAİT VE SAİDİ NURSİ GİBİ DALLAMALAR İDARE EDER,ORTALIK DA TOZ DUMAN OLURDU!
NE ACIDIR Kİ BİR ÜLKENİN BAŞBAKANI,DEVLETİN YANINDA YER ALACAĞINA,BU ÜLKEDE YILLARCA BOZGUNCULUK YAPMIŞ DALLAMALARIN GEREKÇELERİ TARAFINDA YER ALIYOR,ONLARIN AĞIZLARI İLE KONUŞUYOR.KONUŞAN BU ÜLKENİN BAŞBAKANI MI,YOKSA PATRONA HALİL Mİ ANLAYAMADIM!
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder E-Posta gönder
polat_38
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

İletiler: 641

İletiTarih: Pts Oca 14, 2008 8:18 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

tespitlerin cok dogru ve yerinde din mallesef kendini bilmeyen cigari bes para etmez insanlarin elline düsmüstür ve devlet bu ise el atmalidir
bu cakalara mi birakacak devlet dini?
TÜRKLÜK suurunda uzak olan bu yobazlarin yetistirecegi genceleri
simdiden tahmin edebiliyoruz yane basbakan gündemi degsitrmek icin
sacmaliyor uzun zamandir türbani agzina almayan rte birde
türbani gine agzina almistir neden aceba? alevilere yalakalik yapan
rte simdi türabani agzina aldi yakinda kürtlere bir yalakalik yapar
adam doguda baska batida baska güneyde baska konusuyor
adamin bir dünya görüsü olmalidir bölye dansözlük yapilmaz

saygilarimla

NE MUTLU TÜRKÜM DIYENE
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder
Yabgukartal
Yeni Üye
Yeni Üye

İletiler: 5

İletiTarih: Pts Oca 14, 2008 10:34 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Şehitlerimizin Cenazeleri'nde tepki gösterirken değer üzerinden siyaset olmaz diye böğüren bunlar değilmiydi. hatta chpde destek çıkmıştıı.. eee şimdi ikiside diğer bir değerimiz Mezheplerimizden biri üzerinden siyaset yapmıyor mu? nerde kaldı böğürtüleri.

Neyse. Başörtüsü sorununu inşallah biz çözeriz diyorum. yoksa bu hükümet kalırsa o da sarpa saracak..

tutuştu lakin üzülerek söyleyeyim bu halk akıllanmıycak yerel seçimde oy oranını arttıracak :( :( :(

Allah sonumuzu hayır etsin. Amin.
Delikanli66
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

İletiler: 1042

İletiTarih: Sal Oca 15, 2008 5:14 am    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Ben Türban degil basörtüsü'den yanayim.
Anadolu kadinlari basörtüsü takarlardi türban degil.
Olmayan sorunu sorun diye Türk milletin'in Islam dinini,inancini istismar ederek oy kazaniyorlar.Ne yazik'ki milletimiz inanip oy veriyorlar.

Alevi vatandaslarimizi'da kandirip yanlarina cekmeye calisiyorlar.
Sira Türk milliyetcilerine gelecek cünkü ara sira milliyetcilik tasliyor basbakan.
Aslinda basladilar bile, milli takimimizin formasini degistirip rengini Turkuaz dedigimiz gök mavisi olsun diye karar almislar.

Evet gök mavisi Türklügü simgeleyen renk olabilir ama bunda amac önemli.Gercekten Türklük icin mi?"Yoksa siyasi rant icin yine duygulari istismar etmek icin mi?

En son Delikanli66 tarafından Çar Oca 16, 2008 4:35 am tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi.
Vuslatim
Forum Yöneticisi
Forum Yöneticisi

İletiler: 3121

İletiTarih: Sal Oca 15, 2008 6:08 am    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Islami kurtarmak icin yola cikanlara ancak acimak gerekir. Kisi Islam ile ancak kendini kurtarir. Islam düsmez de yükselmez de. Kisi ancak Allah´a (c.c.) teslimiyeti ile Takvada üstünlük bulur...

Asr-i Saadetten sonra giderek erkeksi bir din anlayisi alan, daha cok erkek cemaate hitap eder görünen din Hz. Peygamber (SAV) Efendimizin ögrettigi din midir iyi arastirmak gerekir.

Sebebi bu sekilde bulduktan sonra sonuc; özün kaybedildigi gercegidir. Sonuca yakin zamani gözardi ederek kaynagini yani emrolundugu gibi yasandigi günleri dogru tahlil etmek ve bunu insanimiza ögretmek herhalde en acil cözüm olmali.

Bu noktada Ülkücülere yine tarihi bir sorumluluk yüklenmistir. Ne namusumuza-inancimiza küfrettirecegiz ne de yobazlasip din adina dinsizlik bataginda bogulacagiz.

Ülkücüler, Türk ve Islamin özünü özüyle birlestirmisler, kut almislar ise bunu örnek yasantilari ile yayma yükümlülügünü de sirtlanmis demektir.

Baskalarinin senaryosunda figüran olmayacagimiza göre seferberlik halinde Türk Islamin dogrusunu gündeme tasimak dogru acilim olacaktir.
kadir45
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İletiTarih: Sal Oca 15, 2008 8:31 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

rte turbanın siyasi bir işaret olduğunu yapmış olduğu açıklama ile kabul etmiştir.Siyasi simge olduğuna göre,devlet memurları bunu kullanamaz.
Okullara da bunlarla gidemez.Ne demek siyasi işaret yasaklanamaz?
Birisi bir gün orak-çekiçli,birisi la ilahe illallah yazılı,birisi bozkurt resimli kazak,gömlek,başlık,vesaire bir şeyler giyip okullara,kamusal alanlara gelse,neler olur?Oraları kamusal alan mı,yoksa parti özendirmesi ve reklamının yapıldığı yerler mi?Ya bu kadar saçma sapan,bu kadar kanun ,yol ,yöntem bilmez,tanımaz;dediğim dedik,ben ne dersem o olur diyen bir insan bu ülkede nasıl başbakanlık yapar?Bunun arkasından okul öğrencilerine ampullü önlükler mi giydirilecek,ya da haç işaretli giysiler??Bugün Türkiyede onlarca ,yüzlerce düşünce akımı var.Hepsinin de işaretleri var.Turbanı serbest bırakırsan,eşitliği sağlamak için diğerlerini de serbest bırakacaksın.Sarık,cüppe,kalpak aklına ne gelirse serbest olacak.Biz bunları bir düzene soktuktan sonra biraz ilerleyebildik.Avrupa ile aramızdaki farkı kapatmaya başladık.Şimdi her şey yeni baştan geriye mi dönecek?Ben turbanın da başörtüsünün de ,milletin bugünkü hali ve kafa yapısı ortada olduğuna göre ,resmi kurumlarda serbest bırakılmasını uygun görmüyorum.BU ,ANCAK CEMAAT OLAYLARI BİTİRİLİR VE TEMİZLENİRSE,BİNLERCE AHMAK PARALARINI YEŞİL SERMAYEYE KAPTIRMAKTAN NE ZAMAN VAZGEÇERSE,CUMHURİYET VE LAİKLİK TARTIŞMALARI NE ZAMAN BİTER,DEVLETİN ŞEKLİ ÜZERİNDE ALEYHTE YORUM YAPAN TEK BİR İNSAN KALMAZSA,DÜŞÜNCELERİNDEN DOLAYI(EYLEM DEMİYORUM)İNSANLAR NE ZAMAN KUDUZ KÖPEK GİBİ KOVALANMAKTAN VAZGEÇİLİRSE,BİR SÜRÜ GERA ZEKALI NE ZAMAN ŞEYHLERİNİ UÇURMAKTAN VAZGEÇERSE ANCAK O ZAMAN MÜMKÜN OLABİLİR.O ZAMAN İNANÇLARIN GEREĞİ GİBİ GİYİNMELERİNE İZİN VERİLEBİLİR.KILIK KIYAFET YASASININ BUGÜN İTİBARİYLE KALDIRILMAYA ZEMİN VE ZAMAN UYGUN DEĞİLDİR.BUNU NE TURBAN NE DE BAŞÖRTÜSÜ ADI ALTINDA KAŞINMASI ÜLKENİN BU TEHLİKELİ GÜNLERİNDE BİR KERE HİÇ MÜMKÜN DEĞİL!
cCc_OzguR_cCc
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye

İletiler: 260

İletiTarih: Çar Oca 16, 2008 11:26 am    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Ben bunların tebaasına da hastayım. Bakın bir haber sitesinde, bidon kafanın konu ile ilgili yorumu!:

Alıntı:
...Laik düzen ha !! alevilere 400 ün üzerinde hemde siyasal ve menfaatsal etkinlik dernekleri, onların ağız içine dolan bıyıkları,MHP nin sarkık bıyıkları,kurt işaretleri neyin nesi...

Olayı komedi tadında, trajedi zemininde ne kadar baside ve yüzeyselliğe indirgiyorlar!..

Adam dikta rejiminin yeni bir boyutunu ortaya koyuyor her gün. Diyor ki; "Arkadaş, ben İslamiyet'i siyasetime alet ederim, etsem ne çıkar? İnancınızı siyasi tartışma konusu yaparım; inancınızı özgürce yaşamanız için mücadele etmek bir yana, inancınızı sömürmek için İslamiyet'in bir gereğini dilime toplarım!".

Kamera şakası gibi, bidon kafalara sorduklarında ise, "Yahu simgedir demedi, simge olsa ne olur dedi!" diye yanıt veriyorlar!

Ama ben şimdi bu konunun üstüne sonuna kadar gidilmesi gerektiği kanaatindeyim. Zira, Başbakan yüzyılın itirafnamesini bizzat yazmış ve imzalamıştır. Bu gelişme, dinimizi sömürmeye çalışan zihniyetin keskin bir biçimde toplumdan sıyrılışının "resmi" ifadesidir.

Bu oyunun adı basittir: BBB. Yani, Biri Bizi Bölüyor!
kadir45
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İletiTarih: Cum Oca 18, 2008 8:28 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Alıntı:
Ama ben şimdi bu konunun üstüne sonuna kadar gidilmesi gerektiği kanaatindeyim. Zira, Başbakan yüzyılın itirafnamesini bizzat yazmış ve imzalamıştır. Bu gelişme, dinimizi sömürmeye çalışan zihniyetin keskin bir biçimde toplumdan sıyrılışının "resmi" ifadesidir.

cCc_OzguR_cCc ülküdaşımın muhteşem tesbiti ve çağrısına yargıtay dan ses geldi.Konuşmanın kasetini isteyen yargıtay,bunu dosyasına koymak üzere harekete geçti.Yargıtay ın bu yürekli çıkışının arkasından bir dik duruş da danıştaydan geldi.Bu iki kurumumuzun bu çıkışlarını son derece haklı buluyorum.Bu iki yüce kurumumuz da,bu ülkede siyasilerin kafalarına estiği şekilde her şeyi değiştiremiyeceklerini rte nin yüzüne bir şamar gibi vurmuşlardır.Daha önceleri bundan çok daha hafif açıklamaların parti kapatılmasına yol açarken,bu kez niye bu kadar geçikildiğini anlayamamakla birlikte,yine de bu iki kurumumuzu yürekten kutluyorum.
En yetkili istismarcının ağzından bu sözler düküldüğüne göre;bundan sonra artık TURBAN SORUNU DİYE BİR ŞEY OLAMAZ.ÇÜNKÜ TURBAN BUNDAN BÖYLE HİÇBİR ŞEKİLDE SERBEST BIRAKILAMAZ.TURBAN MESELESİNİ RTE BİTİRMİŞTİR.
Mhp nin derhal hatasından geri dönmesini ve buna destek vermemesini diliyorum.Mhp bugüne kadar hiçbir devlet kurumu ile çelişen ve kavgalı bir siyaset izlememiştir.Bu yasak konulduğunda Başbuğumuz sağdı.Asla bugünkü gibi bir yaklaşımda bulunmamıştır bu meseleye.Bu çok acı bir hatadır.Siyasi işaret olduğu artık itiraf edilmiş bir meselenin üzerine,anayasayı delmek,ve bu devletin yargı kurumlarına ters düşecek ,kelime oyunlarının ardına sığınarak yapılacak anayasa değişikliği,bizim yüz karamız olacaktır.Zaten akepe de bu teklifi ciddiye almamıştır,bu yaklaşım bizi din istismarcılığı noktasına götürür.
ÖNCE VATAN ANLAYIŞI İLE YILLARCA HAREKET ETMİŞ BİR DAVA DA BİZİM İSTİSMARCILARA DESTEK OLMAMIZ DÜŞÜNÜLEMEZ.KAMUOYU YOKLAMALARINDA CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ DE DAHİL,MHP NİN TAVRINA ÇOK BÜYÜK TEPKİLER VE İTİTRAZLAR VARDIR.SIRTIMIZI OKŞAYANLAR MHP Lİ DEĞİL FETTOŞÇULAR VE AKEPELİLERDİR.
Bu gün bir garsonu işinden kovduran ve yabancı basının bile tepkisini çeken bir hanımefendinin,oraya yükseltilişinde bizim destek oluşumuz yüreklerimizi parçalamaktadır.Vtan gazetesinin bugünkü sayısında wasington postun hanımefendinin yaptıklarını şiddetle eleştirmektedir.
Bu çorbada ,işin bu noktaya gelişinde bizim de tuzumuz vardır maalesef.Bunu bir kez daha turbana alet olarak yaşamak istemiyoruz.
Bizim asenalarımızın turban diye bir problemi yok.Bunun için kim şirretlik yapıyor,devletini şikayet ediyorsa onlar uğraşsınlar.O TURBAN Kİ,KAPI KAPI DOLAŞIP DİLENCİ GİBİ MİLİTAN GİBİ ÇALIŞARAK İNSANLARI KANDIRMAKTADIR.O KAFALARIN DEVLET İÇİNDE BİR NOKTALARA GELEMESİNİ BEN DOĞRU BULMUYORUM!
tamerr
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye

İletiler: 416

İletiTarih: Cum Oca 18, 2008 9:56 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

kadir21 demiş ki:
rte turbanın siyasi bir işaret olduğunu yapmış olduğu açıklama ile kabul etmiştir.Siyasi simge olduğuna göre,devlet memurları bunu kullanamaz.
Okullara da bunlarla gidemez.Ne demek siyasi işaret yasaklanamaz?
Birisi bir gün orak-çekiçli,birisi la ilahe illallah yazılı,birisi bozkurt resimli kazak,gömlek,başlık,vesaire bir şeyler giyip okullara,kamusal alanlara gelse,neler olur?Oraları kamusal alan mı,yoksa parti özendirmesi ve reklamının yapıldığı yerler mi?Ya bu kadar saçma sapan,bu kadar kanun ,yol ,yöntem bilmez,tanımaz;dediğim dedik,ben ne dersem o olur diyen bir insan bu ülkede nasıl başbakanlık yapar?Bunun arkasından okul öğrencilerine ampullü önlükler mi giydirilecek,ya da haç işaretli giysiler??Bugün Türkiyede onlarca ,yüzlerce düşünce akımı var.Hepsinin de işaretleri var.Turbanı serbest bırakırsan,eşitliği sağlamak için diğerlerini de serbest bırakacaksın.Sarık,cüppe,kalpak aklına ne gelirse serbest olacak.Biz bunları bir düzene soktuktan sonra biraz ilerleyebildik.Avrupa ile aramızdaki farkı kapatmaya başladık.Şimdi her şey yeni baştan geriye mi dönecek?Ben turbanın da başörtüsünün de ,milletin bugünkü hali ve kafa yapısı ortada olduğuna göre ,resmi kurumlarda serbest bırakılmasını uygun görmüyorum.BU ,ANCAK CEMAAT OLAYLARI BİTİRİLİR VE TEMİZLENİRSE,BİNLERCE AHMAK PARALARINI YEŞİL SERMAYEYE KAPTIRMAKTAN NE ZAMAN VAZGEÇERSE,CUMHURİYET VE LAİKLİK TARTIŞMALARI NE ZAMAN BİTER,DEVLETİN ŞEKLİ ÜZERİNDE ALEYHTE YORUM YAPAN TEK BİR İNSAN KALMAZSA,DÜŞÜNCELERİNDEN DOLAYI(EYLEM DEMİYORUM)İNSANLAR NE ZAMAN KUDUZ KÖPEK GİBİ KOVALANMAKTAN VAZGEÇİLİRSE,BİR SÜRÜ GERA ZEKALI NE ZAMAN ŞEYHLERİNİ UÇURMAKTAN VAZGEÇERSE ANCAK O ZAMAN MÜMKÜN OLABİLİR.O ZAMAN İNANÇLARIN GEREĞİ GİBİ GİYİNMELERİNE İZİN VERİLEBİLİR.KILIK KIYAFET YASASININ BUGÜN İTİBARİYLE KALDIRILMAYA ZEMİN VE ZAMAN UYGUN DEĞİLDİR.BUNU NE TURBAN NE DE BAŞÖRTÜSÜ ADI ALTINDA KAŞINMASI ÜLKENİN BU TEHLİKELİ GÜNLERİNDE BİR KERE HİÇ MÜMKÜN DEĞİL!

Kadir Ülküdaşımı yapmış olduğu yerinde tespitinden dolayı takdir ediyorum, işin garip tarafı böyle bir eylemin Ülkede büyük infiallere yol açacağından, büyük çatışmalara yol açacağından, hızlı bir şekilde parçalanmalara götüreceğinden, bu ülkenin Başbakanının haberdar olmaması ve aklına her eseni söylemesi, sokaktaki hiçbir şeyden haberdar olmayan bir sade vatandaş gibi konuşmuştur başbakan ve bu söylemiyle bile toplumda cepheler oluşturmuştur. Hayretler içerisindeyim ve diğer hayret ettiğim konu MHP de bu söyleme ortak olmuştur, nasıl olur böyle bir hataya düşülür anlamıyorum...

Saygılarımla
cCc_OzguR_cCc
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye

İletiler: 260

İletiTarih: Cmt Oca 19, 2008 12:04 am    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

tamerr demiş ki:

Hayretler içerisindeyim ve diğer hayret ettiğim konu MHP de bu söyleme ortak olmuştur, nasıl olur böyle bir hataya düşülür anlamıyorum...

Değerli Ülküdaşım,

Ülkücü Hareket daima bu cennet vatan ve Aziz Milletimiz için elini taşın altına koymuştur. 12 Eylül sonrası hizmet edilen milletimizin ciddi bir kısmı, hizmetlerimizi anlamak bir yana dursun bize sırtını dönmüş olsa bile.

Ülkemizde türban sorunu yoktu(r), ancak yine ihtilal dönemiyle ortaya konan ve o dönem için gerekliği ortada olan birtakım yasakların, mutlaka bir çözülme süreci olacaktır. Şüphesiz ki bu süreçte MHP'mizin bulunacağı taraf, Atatürk İlke ve İnkılapları çerçevesine oturtulmuş bir inanç özgürlüğü ve bireylerin inançlarına ilişkin esaslarını yaşamasına dair uygun zeminin oluşturulmasını temin etmek isteyenlerin toplanacağı taraf olmalıdır. Fakat görülüyor ki, müthiş bir zamanlama hatası yapıldı. RTE karakterinden beklenmeyecek bir dobralıkla-şahsın düşüncesinin doğru olmadığını daha önceki iletimde şahsi kanaatim olarak belirtmiştim- içine gömdüğü, fakat toplumun geneli itibariyle içyüzü bilinen düşüncesini yüksek sesle haykırmıştır.

Hep onlar siyaset yapacak değil ya, biz de en azından sırf ülkemizin menfaatleri için bu seferlik açık gözlü bir siyasi tutum içinde olmalıydık. Bir anda, a-ke-pe'nin başıyla beraber üstlendiği rezalete çanak tutmaya hazır bir görünüş sergiledik parti olarak.

Hassasiyetler... Şu anda hat safhada olan hassasiyetler... Bu zamanlama hatası bizim için, Laik ve Anti-Laik kesimlerin tepişmesinin ortasında kalıp ezilmek gibi bir risk yarattı. Halbuki, bu açıklamalar "suların durulmasından" birkaç ay sonra yapılsaydı, "İktidar bu işi çözemedi, olmayan bir sorunu varmış gibi gösterdi, devletin organları arasında kriz yarattı. Bu ülkede böye bir sorun yoktur, yanlış anlaşılmalar ve birbirini dinlememelerden kaynaklı bir uyuşmazlık vardır. Bu uyuşmazlık şöyle bir ortak paydada çözülebilir:..." gibi bir açıklamayla gündeme gelseydi, biz kendi kalemize gol atmış olmayacaktık.

Bir topluluğun içerisindeydim, kalabalıktan biri a-ke-pe ve CHP'nin başarısızlıklarından bahsederken söz MHP'ye geldiğinde, "onların da ne yapığı belli değil" demişti, benim cinlerim tepeme çıkmıştı. Şimdi bu olaydan sonra, gel de bu vatandaşa saygı duyma!..

Ben bu zamanlama hatasını bu yaşımda, bu siyasi tecrübesizlikle sezip analiz edebiliyorken, partimiz nasıl böyle bir hataya düştü, bilemiyorum.

MHP kurmayları bir araya gelmeli, acil bir basın açıklaması ile duruma müdahale etmeli, en azından MHP için cephe yakıştırması yapılacak konumdan bir an önce uzaklaşılmalıdır.

Bir kaza oldu bir anlık dalgınlıkla, hastayı hiç olmazsa hastaneye yetiştirebilelim.
kozenir
Yeni Üye
Yeni Üye

İletiler: 58

İletiTarih: Cmt Oca 19, 2008 7:11 am    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

KURAN İNSANLIĞA İNMİŞTİR.TESETTÜR KİŞİSEL BİR TERCİHTİR.TESETTÜRÜN SÖZLÜK ANLAMI ÖRTÜNMEDİR.İSLAMİ BİR TERİMDİR.HELAL OLAN BİR EMİRDİR.BAŞÖRTÜSÜ YANİ TESETTÜR AYNI ZAMANDA İSLAMIN ÖNEMLİ İBADETLERİNDEN OLAN NAMAZIN DA ÖN ŞARTIDIR.ÖRTÜNMEDEN NAMAZ KILINMAZ.

NUR SURESİ.30.AYET:"Mü'minlere söyle: "Gözlerini (harama çevirmekten) kaçındırsınlar ve ırzlarını korusunlar. Bu, onlar için daha temizdir. Gerçekten Allah, yaptıklarından haberdardır."

NUR SURESİ.31.AYET:"Mü'min kadınlara da söyle: "Gözlerini (harama çevirmekten) kaçındırsınlar ve ırzlarını korusunlar; süslerini açığa vurmasınlar, ancak kendiliğinden görüneni hariç. Baş örtülerini, yakalarının üstünü (kapatacak şekilde) koysunlar. Süslerini, kendi kocalarından ya da babalarından ya da oğullarından ya da kocalarının oğullarından ya da kendi kardeşlerinden ya da kardeşlerinin oğullarından ya da kız kardeşlerinin oğullarından ya da kendi kadınlarından ya da sağ ellerinin altında bulunanlardan ya da kadına ihtiyacı olmayan (arzusuz veya iktidarsız) hizmetçilerden ya da kadınların henüz mahrem yerlerini tanımayan çocuklardan başkasına göstermesinler. Gizledikleri süsleri bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Hep birlikte Allah'a tevbe edin ey mü'minler, umulur ki felah bulursunuz."

NUR SURESİ.60AYET:"Kadınlardan evliliği ummayıp da oturmakta olanlar, süslerini açığa vurmaksızın (dış) elbiselerini çıkarmalarında kendileri için bir sakınca yoktur. Yine de iffetli davranmaları kendileri için daha hayırlıdır. Allah, işitendir, bilendir."

AHZAP SURESİ,59.AYET:"Ey peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve müminlerin kadınlarına hep söyle de cilbablarından (dış elbiselerinden) üzerlerini sımsıkı örtsünler. Bu onların tanınmalarına, tanınıp da eziyet edilmemelerine en elverişli olandır. Bununla beraber Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir."
ÜLKÜCÜ HAREKETİN ÖLÇÜLERİ BUDUR.
BİZİM İÇİN BUNLAR ÖLÇÜDÜR.
SAYGILARIMLA...
kozenir
Yeni Üye
Yeni Üye

İletiler: 58

İletiTarih: Cmt Oca 19, 2008 7:12 am    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Başörtüsü,İslam’ın emridir.Tabii ki önemli olan sadece başını örtmek değil,düşüncedeki günahları da örtmek önemlidir.İslam’ın temelinde hoşgörü vardır.Mütevazılık vardır.Başörtüsü kesinlikle siyasi polemik ve rant olayı olmamalıdır.Hal böyle iken,yıllarca iç politika malzemesi yapılmış ve hala da birileri tarafından yapılmaktadır.Son 20 yılda da damgasını vurmuştur.22 Temmuz süreci ve Cumhurbaşkanlığı seçimi bunun bir göstergesidir.
Ülkücü Harekete mensup olan biz Türk Milliyetçisi Ülkücüler olarak,hareketimizin kurucusu ve lideri,başbuğumuz Alparslan TÜRKEŞ’in ortaya koyduğu,”Türklük gurur ve şuuru,İslam ahlak ve fazileti” ölçülerine göre yaşar ve inanırız.Türk-İslam Ülküsü davamızın da temeli buna dayanır.Davımızın hedefi de bellidir,kabulleri de bellidir.Referanslarımızda bellidir.Tanrı dağı Kadar Türk,Hira dağı Kadar Müslümanız.Türklük Kanımız,İslam Canımızdır.
Ülkücü Türk Milliyetçileri olarak,bizler İslam’a gönülden bağlıyız ve İslam’ı hayat tarzı olarak benimsemişizdir.İslam’ı ve Türk Töresini her işimizde ölçü alırız.Olaylara bakışımızı da bu kriterler şekillendirir.Ülkücü Hareketin İslam’ın hiçbir kabulüne itirazı olamaz ve olmamıştır.Ancak yıllardır buna inanmayan gafillerin de daima saldırı ve ithamlarına da maruz kalmış ve halen de kalmaktadır.Başörtüsü konusu da bunlardan sadece biridir.
Ülkücü Türk Milliyetçileri olarak,kesin ve net bir şekilde diyoruz ki;Bizler Allah (C.C)’ın tesettür konusunda emrettiği her emire inanıyor ve iman ediyoruz.Allah (C.C)’ın emir ve yasaklarını da inandığı için yerine getiren ve getirmeye çalışan tüm kadınlarımızı ve kızlarımıza inanıyor ve yanında olduğumuzu ve daima da yanlarında olacağımızı ilan ediyoruz.
Cenab-ı Hakkın emri olduğuna inandığı için edebiyle başörtüsü takan ve yaşayan Müslüman Türk kadınımıza en ufak bir sıkıntı veren bizi karşısında bulur.Başörtüsünü takan ister MHP’li,ister SP’li,ister AKP’li,ister DP’li,ister Nurcu,ister Süleymancı,ister şucu,ister bucu olsun inancı için takıyor ve yaşıyorsa inanıyor ve sahip çıkıyoruz.Kimsenin elinde İmanometre olmadığına göre,kalkıp da şunlar inancı için,bunlar siyasi simge için takıyor diye kimse atıp tutmasın.Ameller Niyetler Göredir,o kişi Allah (C.C)’ın emri olduğu için ve inancı için başını örtüyorsa o kişinin yanında daima olduk ve her zaman da olacağız.
Bugün Üniversitelerde de başörtüsü serbest olmalıdır.Ülkücü Hareketin tavrı bu konuda açık ve nettir.Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Dr.Devlet BAHÇELİ’nin bu konudaki görüşü açık ve nettir.:“Türbanlı bir kişinin hastalandığı zaman doktora gittiğinde doktorun, “Sen türbanlısın bu nedenle seni muayene etmem” deme hakkına sahip değildir, Adliyeye giden türbanlı bir kişiye hakimin “Ben senin davana bakmam” diyemez.Üniversiteye gitmek isteyen bir türbanlıya da “Sen türbanlısın okula giremezsin” denilemez. Toplumun kolektif ihtiyaçlarının karşılanması devletin asli görevidir.” (Devlet BAHÇELİ-MHP Genel Başkanı)
ALLAH (C.C) Türk’ü Korusun Ve Yüceltsin.
kaganos
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

İletiler: 1034

İletiTarih: Cmt Oca 19, 2008 10:13 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

kadir21 demiş ki:
Alıntı:

cCc_OzguR_cCc ülküdaşımın muhteşem tesbiti ve çağrısına yargıtay dan ses geldi.Konuşmanın kasetini isteyen yargıtay,bunu dosyasına koymak üzere harekete geçti.Yargıtay ın bu yürekli çıkışının arkasından bir dik duruş da danıştaydan geldi.Bu iki kurumumuzun bu çıkışlarını son derece haklı buluyorum.Bu iki yüce kurumumuz da,bu ülkede siyasilerin kafalarına estiği şekilde her şeyi değiştiremiyeceklerini rte nin yüzüne bir şamar gibi vurmuşlardır.Daha önceleri bundan çok daha hafif açıklamaların parti kapatılmasına yol açarken,bu kez niye bu kadar geçikildiğini anlayamamakla birlikte,yine de bu iki kurumumuzu yürekten kutluyorum.
En yetkili istismarcının ağzından bu sözler düküldüğüne göre;bundan sonra artık TURBAN SORUNU DİYE BİR ŞEY OLAMAZ.ÇÜNKÜ TURBAN BUNDAN BÖYLE HİÇBİR ŞEKİLDE SERBEST BIRAKILAMAZ.TURBAN MESELESİNİ RTE BİTİRMİŞTİR.
Mhp nin derhal hatasından geri dönmesini ve buna destek vermemesini diliyorum.Mhp bugüne kadar hiçbir devlet kurumu ile çelişen ve kavgalı bir siyaset izlememiştir.Bu yasak konulduğunda Başbuğumuz sağdı.Asla bugünkü gibi bir yaklaşımda bulunmamıştır bu meseleye.Bu çok acı bir hatadır.Siyasi işaret olduğu artık itiraf edilmiş bir meselenin üzerine,anayasayı delmek,ve bu devletin yargı kurumlarına ters düşecek ,kelime oyunlarının ardına sığınarak yapılacak anayasa değişikliği,bizim yüz karamız olacaktır.Zaten akepe de bu teklifi ciddiye almamıştır,bu yaklaşım bizi din istismarcılığı noktasına götürür.
ÖNCE VATAN ANLAYIŞI İLE YILLARCA HAREKET ETMİŞ BİR DAVA DA BİZİM İSTİSMARCILARA DESTEK OLMAMIZ DÜŞÜNÜLEMEZ.KAMUOYU YOKLAMALARINDA CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ DE DAHİL,MHP NİN TAVRINA ÇOK BÜYÜK TEPKİLER VE İTİTRAZLAR VARDIR.SIRTIMIZI OKŞAYANLAR MHP Lİ DEĞİL FETTOŞÇULAR VE AKEPELİLERDİR.
Bu gün bir garsonu işinden kovduran ve yabancı basının bile tepkisini çeken bir hanımefendinin,oraya yükseltilişinde bizim destek oluşumuz yüreklerimizi parçalamaktadır.Vtan gazetesinin bugünkü sayısında wasington postun hanımefendinin yaptıklarını şiddetle eleştirmektedir.
Bu çorbada ,işin bu noktaya gelişinde bizim de tuzumuz vardır maalesef.Bunu bir kez daha turbana alet olarak yaşamak istemiyoruz.
Bizim asenalarımızın turban diye bir problemi yok.Bunun için kim şirretlik yapıyor,devletini şikayet ediyorsa onlar uğraşsınlar.O TURBAN Kİ,KAPI KAPI DOLAŞIP DİLENCİ GİBİ MİLİTAN GİBİ ÇALIŞARAK İNSANLARI KANDIRMAKTADIR.O KAFALARIN DEVLET İÇİNDE BİR NOKTALARA GELEMESİNİ BEN DOĞRU BULMUYORUM!

Maalesef yaşanan gelişmeler hiç hoş olmadı..

AKp dininden olanlar ... yine islama yaptı yapacağını..

Eğer bu konuda Arap Aşığı ümmetçilerin yanında olursak... Maalesef partide çalışan bir çok başı açık kardeşlerimize haksızlık yapmış olacağız..

Adamlar resmen taciz ediyorlar.. Başı açık olan müslüman değildir diyorlar..

Sen böyle diyenlerle hareket edersen.. rahatsızlık yaratırsın.. Eşim kadın kollarında gecesini gündüzünü katarak çalışıyor...Geçen gün bir kaç arkadaşı ile ayrılmaya kalktı.. sakin ol bekle bakalım.. neler olacak gör dedim..

Partinin bu tuzağa düşmemesi gerekiyor.. Tayyip Bey çok uyanık!..

Yine sert söylemler ile. DİN benim tekelimde... demek istiyor.. Bakın MHP bile bizden yana diyerek gündem yaratacak...

Şu aşamada bence partinin yapması gereken..

Arap Aşığı Ümmetçi yobazlara şirin gözükmek değil...

DİN konusunda topluma daha açık net mesajlar vermektir...

Eğer toplum bu konuda bir ayrıma gidecek olursa..

Yine uzun bir süre gündemi.. Laik - Anti Laik çekişmesi belirleyecektir..

saygılar.
Delikanli66
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

İletiler: 1042

İletiTarih: Pzr Oca 20, 2008 3:34 am    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Partimiz MHP iyi niyetle bir fikir,cözüm sundu ama keske bu türban olayina girmeseydi diye düsünüyorum.
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder 1. sayfa (Toplam 8 sayfa)

Sayfa: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sonraki »  

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki iletilere cevap veremezsiniz
Bu forumdaki iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumdaki iletilerinizisilemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız