Bozkurt NET{ Bozkurt NET
  Tıklayın kayıtlı kullanıcı olun
Ana sayfa ::Hasabınız :: Forumlar :: Makaleler :: İndir :: İletişim :: KURALLAR
alt1 alt1 alt1
alt1 alt1
alt1
Atatürk
Başbug
Atsız´ın Mektupları
Bozkurt
Tarihte Türkler
Osmanlı Sultanları
3 Mayis
Türk İslam Ülküsü
Ülkücü Hareket
İslam
Türk Büyükleri
12 Eylül
Dokuz Işık
Kızıl Elma
Doğu Türkistan
Türk Dünyası
Şiirler ve Marşlar
Ülkücü Şehitler
Ülkücüye Mektuplar
Sorular ve Cevaplar
Komünizm
Videolar
Müzikler
Postakartı

alt1 alt1
alt1
 Haber :
 Haber Ekle
 Haber Arşivi
 Arama
 Konular
 Baskıya hazırla
 Üyeler :
 Hesabınız
 Günlük
 Üye Listesi
 Özel İletiler
 ICQ Servisi
 Servisler :
 Kur'an-ı Kerim Meali
 Resim Galerisi
 E-Kart
 Dosyalar
 Müzikli Postakartı
 Cep Melodileri
 İletişim :
 Forumlar
 Bozkurtlar 100
 Bize Ulaşın
 Bizi Önerin
 Dökümantasyon :
 Makaleler
 Fikir ve Tarih Dünyası
 Kısa Nükteler
 Şairler ve Şiirler
 İzlenimler
 Ansiklopedi
 Dosyalar
 Dosya Ekle
 Popüler
 İlk 10
 Bağlantılar
 

alt1 alt1
alt1

alt1 alt1
alt1

alt1 alt1
alt1
AB'YE HAYIR

alt1 alt1
alt1
Makaleler
·Meluncanlar ve Biz
·Türk Tarihi ve Türk Adı
·Amerikan Genç Hristiyanlar Cemiyeti (Y.M.C.A.) ve Amerikan Kolejleri
·SEVR YASALARI MECLİS’TEN GEÇİRİLEREK TÜRKİYE YENİ BİR KURTULUŞ SAVAŞINA BAŞLAMAK MECBURİYETİNDE BIRAKILDI!
·ABD, Alenî Bir Düşman Haline Gelmiştir!
·Dedelerimiz Oğuzlar Çıkmış Yola Aral Kıyısından
·Avrupa Birliğine neden hayır.. Jeopolitik Yaklaşım
·Noel Üzerine
·Gümrük Birliği Anlaşmasının Anayasanın Başlangıç Kısmına Aykırılığı -1-
·Siyasi Konjonktürde Irak Türkmenleri
·Gümrük Birliği Anlaşmasının Anayasanın Başlangıç Kısmına Aykırılığı -2-
·Kıbrıs'ın Türkiyesiz AB üyeliği mümkün mü?
·Avrupa Birliği ve Kıbrıs Konusu
·Internet mi, İnternet mi?
·DİLDE, FİKİRDE, İŞTE BİRLİK (Gaspıralı ve Türkistan)
·İSMAİL GASPIRALI'NIN FİKİRLERİ
·Türkler ve İslamiyet
·Alparslan Türkeş'in Din Anlayışı ve İslama Bakışı
·Gök Tanrı
·Şamanizm Meselesi
·Ruhban Okulu neden açılmamalı?
·Ruhban Okulu
·Çanakkale Savaşları
·Türk Kültüründe Nevruz ve Milli Birlik-Beraberlik
· Sovyetler Birliği’nin Çöküşü ve Yeni Rusya Çeçen Mücadelesi
·Türkçenin Anadil Olarak Dünyadaki Yeri
·Masonların Kirli İşleri
·Gümrük birliği mi; sömürge antlaşması mı?
·17 Ağustos 1999 Depremi ve gizlenen gerçekler

alt1 alt1
alt1

alt1 alt1
alt1

alt1
Bozkurt NET :: Başlığı Görüntüle - NEVRUZ BAYRAMI TURK BAYRAMIDIR.
  Link 1Ana sayfa | Link 2
Arama       


Bozkurt NET
Bozkurtların Yuvası
 

Forumlar Gruplar Gruplar Hesap Aç Oturum Aç  

Sayfa: « Önceki  1, 2, 3  Sonraki »  

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder 2. sayfa (Toplam 3 sayfa)
« Önceki başlık :: Sonraki başlık »  
Yazar İleti
cebeka
Amatör Üye
Amatör Üye



Kayıt: Feb 27, 2006
İletiler: 76
Şehir: türkiye

İletiTarih: Çar Mar 22, 2006 3:44 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

sevgili ülküdaşım sorun bizde değil,baştaki başlığını bilmezse gövdeler nasıl hareket edecegini bilemez.Bizler Türk milleti olarak hep liderlerle hareket eden bir milletiz.Elhamdülillah ülkücü nasıl hareket edeceğini bilir ama yumruğumuzu masaya vuramıyoruz.Bu da beni çıldırtıyor işte.
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder MSNM
turkuaz51
Amatör Üye
Amatör Üye



Kayıt: Aug 21, 2005
İletiler: 68
Şehir: turkiye

İletiTarih: Çar Mar 22, 2006 4:35 pm    ileti konusu: turk birliği Alıntıyla Cevap Gönder

[TURK BIRLIGI


Kurtulus savasindan beri gorulmemis senaryolarin, guruplasmalarin ve Emperyalist guclerinin acikca oynadigi tiyatrolarin, Turk yurdunu adeta kiskaca almis oldugu, bu gunlerde, bati yanlisi bir takim medya ve kuruluslarin, hatta siyasilerin, Turk Milletine gosterdigi tek hedef; kayitsiz sartsiz Avrupa Birligi uyeligidir. Hic bir siyasi kurulus, medya vb..gibi kurumlarin bahsetmedigi tek sey ise, TURK BIRLIGIDIR!..

Turk’un ait olmadigi, her turlu pakt ve olusumlar desteklenirken, Avrupali kimligimizin olmadigini iddia eden ve geleceginin hala tartisma halinde oldugu bu birligin, bu kadar koru korune, Turk Milleti icin tek hedef haline getirilmeye calisilmasinin, kimlerin menfatine oldugunu sormamiz gerekmektedir…

Birinci dunya savasindan once, Paris antlasmasi ile tezgahlanan ve Sevr ruyasi ile Turk yurduna sahiplenmeye calisanlar, o gunku Ingiliz diplomatin dedigi gibi; ‘Bugun siz kazandiniz, ancak sanmayinki kendi basiniza basarili olabilirsiniz, er veya gec bize ihtiyaciniz olacak iste ozaman bilinki her bizden istedikleriniz bizi Sevr’e daha cok yaklastiracaktir…’ Soylemleri tarihin icine gomulmus inanclardan ote, hala gundemini koruyan hesaplarin bir parcasidir.

Ingiliz aydinlari, Hitlerin, Ikinci dunya savasi ile Avrupa’ya hukmetme hedefini, Avrupa Birligi’nin bugun Almanya’nin hegomanyasina girmesiyle basardiginin altini cizmektedirler. Buna son verdirmek icin, Ingiltere’nin kendi cikarlari dogrultusunda, Blair hukumeti ile baslattigi siyasi calismalar varken, Turk Milleti, tepsiyle kendi bagimsizligini hangi sebeple Avrupa Birligi’ne teslim etmek istemektedir?

Bazi siyaset bilimcileri bunun cevabini; ekonomik ve siyasi olarak aciklamaktadirlar . Bu cevaplarin dogrulugunu sorgulayalim….

Ekonomik olarak guclu gozuken, Avrupa Birligi’nin guclu ekonomisini devam ettirebileceginin, garantisi yoktur. Avrupa Birligi, kendi icerisinde her gecen gun yaslanan nufusu ile kalifiye eleman bulmakta zorlanmanin otesinde, gerek ABD nin gerek Cin ve Japonya nin gucunun golgesinde kalmaktadir. Tarim ve ozellikle Balikcilik’ta artan sorunlarin yani sira, buyume hizi her gecen gun dusen Avrupa Birligi’nin Turkiye’ ye kisa vadede sagliyacaklari kaynaklarin onceliginin sosyal haklar ve demokrasi oldugu iddia edilmektedir.Bu haklara sahip olmak icin Avrupa Birligine girmek zorunlulugu oldugunu iddia edenler once kimin menfatine calistiklarinida aciklamak zorundadirlar. Sosyal adalet arayisi icerisindekiler bu adaleti kimin icin? ne icin? istediklerininde cevabini versinler..

Dunyada bir tek demokrasi yoktur! Cumhuriyet’le veya demokrasi ile yonetilen her ulke kulturel ve siyasi gelisimi boyunca, kendi demokrasisinide gelistirir ve uygular. Turkiye Cumhuriyeti’nin demokrasisini sorgulamaya kalkanlar once hangi demokrasiyi Turk Milletine yakistirdiklarinin cevabini vermek zorundadirlar.

Farkli kultur ve siyasal gelisimden gelen ulkelerin demokrasisini Turk Milletine uygulatmaya calismak, sisman insani dar sandalyeye oturtmaya benzer. Turkiye Cumhuriyetinin var olan demokrasisini begenmeyenler veya Turk kultur ve siyasi yapisina gore Turkiye Cumhuriyeti’nin gelisimini istemeyenler, bati demokrasisini tek demokrasi olarak Turk Milletine dayatmaya kalkanlar, arzu ettikleri ulkelerde yasamakta ozgurdurler! Turkiye Cumhuriyeti bunu sagliyacak kadar demokrasini gelistirmistir!

Turk Milletinin kendi demokrasisi ve gelisimi dogrultusunda sosyal haklarin saglanmasi cok daha dogru bir yaklasimdir. Baticilarin ikinci iddiasida; ekonomik olarak Avrupa birligi’nin saglayacagi kaynaklardir, kisa vadede bu imkanlar istah acsada, uzun vadede, Turk Milleti gerek ekonomik, gerekse siyasi olarak bunun bedelini agar odeyebilecek riskleride tasiyacaginin bilinmesi gerekmektedir.

Siyasi olarak olaya baktigimiz zaman, Turkiye cografyasindan dolayi, ciddi stratejik oneme sahiptir ve yuzunu yanlizca batiya donmustur. Yanliz batiya yuzunu donmenin Ataturk’culuk oldugu dahi iddia edilmektedir.. Ataturk batici degil, Medeniyetcidir! Halbuki, Turk Milletinin yuzyillardir sahip oldugu medeniyet, Helenci zihniyetinin tesiri altindaki Batinin tekeline girmis, bugun, Turk Milletine utanmadan bati medeniyeti adi altinda satilmaya calisilmaktadir!..

Turkiye’nin yuzunu yanlizca batiya donmesinin yani sira, kendine guven duymayan Turk siyasetcilerinin, belki art niyetle, belki vizyonsuzluk sebebi ile, isi daha ileriye goturerek, bagimsizligimizin sorgulanmasi noktasina kadar gelen ulkemizin, bugunku durumunu da hazirlamislardir.

Ekonomik olarak bagimli hale gelen Turk Milletine verilen recete, bugun, bagimsizligimizdan daha cok taviz vererek, karnimizin toklugunun, adeta garanti altina alma recetesi oldugu iddia edilmektedir. Aslinda var olan gercek ise; ‘BAGIMSIZLIGI GARANTI ALTINDA OLMAYAN HIC BIR MILLETIN KARNININ TOKLUGUNUNDA GARANTI ALTINDA OLAMAYACAGIDIR’ Ne zamandan beri Ataturk’culuk; Turk Milleti’nin bagimsizligini, ekonomi adi altinda parayla satilir hale getirmistir?

Butun bu gelismeler ortadayken, Turk Birligi’nden hic bahsetmeden, Avrupa Birligin’den bahsetmek, nasil oluyorda Turk Milletinin tek cikisi olarak gosterilmektedir?

Turk Birligi, once, kendi icimizde saglanmalidir, Hic bir akli basinda Turk yokturki, Turk Birligine karsi ciksin… Turk Birliginden kastimiz, once, Turk Milletinin yuzde yuz bagimsizliginin saglanmasidir, Turk Milleti’nin bagimsizligini saglamak, ekonomik gucten geciyorsa iste adres: Turk Cumhuriyetleriyle kurulacak, Ekonomik ve Kulturel bir birlik, guclu bir Turk Dunyasi yaratacaktir. Yuzunu yanlizca batiya donen bir siyasi anlayisla, bu mumkun degildir. Turk, kendi anayurdlarindaki kendi kulturel baglari olan cografyaya yani Orta Asya’ya once yuzunu donmelidir.

Bugun Orta Asya da bulunan batinin ‘Turkic’ olarak adlandirdigi bu Cumhuriyetler emperyalistlerin istahini kabartmaktadir. Cok gec olmadan, bu bolgelerde ekonomik ve kulturel bir birlik kurulmalidir. Petrolden, dogal gaza kadar bir cok zenginlige sahip, bu bolgelerde kurulacak Turk Birligi, dunyadaki butun Turkleri, kendisinin efendisi konumuna getirecektir.

Avrupa Birligi’ne bu kadar taviz vermekten yana olanlar dusunmelidir; Avrupa Birligi’nin finansal ve bankaciliktaki ustunluklerinden baska, ne turlu bir ekonomik ustunlukleri vardir? Ne turlu kaynaklara sahiptirler? Bugun borsa ve Bankacilik sektoru cokse, Avrupa Birligi’nin hali ne olur? Bu sorularin cevabi gayet aciktir..

Siyaset vizyonsuzlugu affetmez, bugune gore yapilan siyasetler, ancak, kucuk devletlerin gecici, gunluk, yasamasini saglar. Turk milleti gibi buyuk bir Milleti, kucuk devlet konumuna, vizyonsuzluklari ile sokmaya calisanlar, yarin tarih onunde bunun hesabini vereceklerinide hatirlamak zorundadirlar!

Guclu ve bagimsiz olmayan milletler bir gun yok olmaya mahkumdurlar. Turk Milletini 5000 yildir yok edemeyenler, bugun herzamankinden daha cok neselidirler. Avrupa Birligi’ne girmeyi, hayat, memat meselesi haline getirenler, ayni zamanda Turk’un yuce kimligini, Avrupali kimligine satmaya calismaktadirlar.


Misaki Milli sinirlarimiz, Ataturk’un gosterdigi hedeflerden yanlizca bir tanesi, Avrupa Birligi’ne girildigi zaman ne olacaktir? Avrupa Birligi sinirlari varken kim Turk’un kendi Misaki Milli sinirlarini kaile alacaktir? Musul ve Kerkuk’u geri almayi birakin kendi sinirlarimizi dahi tartismaya acmayacaklarinin garantisini kim verebilir? Ataturk’culuk nezamandan beri farkli hedefleri savunur hale gelmistir?

‘Bagimsizlik benim karekterimdir’ diyen Atamizin istismar edilmesine hangi Turk seyirci kalmaya devam edecektir?

Turk Milletinin yuzyillardir yasayan varligi, tarihe hep onurla, serefle, adini yazdirmistir. Turk kendi ecdadina layik olmak gibi bir luksun icindedir. Bugun belimizin bukuk, dusuncelerimizin kontrol edildigi bir dunya da Turk’un daha fazla hapsedilmesine goz yumacak degiliz! Tek receteye mahkum hale getirilmeye calisilan Turk Milletinin, dogru alternatiflerininde oldugunun gosterilmesi ve bu esaretligin son bulmasi gerekmektedir!

Avrupa Birligi tek care degildir! Esas cozum Turk Birligidir! Ilk once Turk Birligini kuralim. Turk Milletini her konuda guclendirelim, kendi bagimsizligimizin garantisini elimize alalim, Turk kimliginin sonsuza kadar yasayacagini ispatlayalim, Turk Milletini dunya arenasinda ait oldugu yere getirelim, ondan sonra Avrupa Birligi’ne girelim.

Ne icinmi giricez? Turk Milletinin dunyada bir esi benzeri olmayan yonetme gucunu Avrupali’ya gostermek icin…

nevruz bayramımızı tum turk dunyasyla bereber turkce kutluyalım
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder E-Posta gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSNM
polat_38
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye



Kayıt: Jan 27, 2006
İletiler: 641

İletiTarih: Çar Mar 22, 2006 4:47 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

bu serefsiz kürtler dünyada yoken biz TÜRKLER NEVRUZU kutluyorduk

butun TÜRK ALEMIN NEVRUZ BAYRAGIMINI KUTLARIM

SAYGILARIMLA

NE MUTLU TÜRKÜM DIYENE
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder
thegreen_wolf
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye



Kayıt: Feb 12, 2006
İletiler: 466
Şehir: trabzon

İletiTarih: Çar Mar 22, 2006 5:54 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

MERHABA gonuldaslarım kardeslerım

bır zamanlar bu azız vatanda NEVRUZ BAYRAMIMIZ yasaklanmadımı daha sonra bır kürt politikacı basa gelınce bunu tekrar kürtlere mal etmedi mi?
biz TÜRK olarak buna ses cıkarmadık sonucta b8un bızım bayramımız deyıp etrafta volta attılar bilmezlerki tarihin altın sayfalarındaki TÜRK'ün bayramlarını şölenlerini gafil kürtler

Bakıyorum TÜRK DEVLETLERİ 20 21 martı resmi tatil ilan ediliyor ve o portekızın rıo karnavalı gıbı kutluyorlar.Ben adım gibi eminim biz ANAVATAN daki ulu TÜRKler yeterınce NEVRUZ BAYRAMIMIZA sahip cıkmıyoruz ve meydanı o serefsız bolucu irticai lere bırakmamalayız

Yalnıssam af ola tüm kardeslerımden

ALLAH(cc) TÜRK'ü KORUSUN ve YÜCELTSİN
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder E-Posta gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSNM ICQ
kursatugrul
Yeni Üye
Yeni Üye



Kayıt: Jan 16, 2006
İletiler: 4

İletiTarih: Çar Mar 22, 2006 5:59 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Bu kürtler de kim oluyor ki bizim bayramımıza sahip çıkıyor.. Nevruz bile türkçe bir kelime kahrolsun kürtler.... Tanrı Türk'ü Korusun
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder
msahmurat
Yeni Üye
Yeni Üye



Kayıt: Jun 02, 2004
İletiler: 30

İletiTarih: Çar Mar 22, 2006 6:26 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

thegreen_wolf demiş ki:
Bakıyorum TÜRK DEVLETLERİ 20 21 martı resmi tatil ilan ediliyor ve o portekızın rıo karnavalı gıbı kutluyorlar.Ben adım gibi eminim biz ANAVATAN daki ulu TÜRKler yeterınce NEVRUZ BAYRAMIMIZA sahip cıkmıyoruz ve meydanı o serefsız bolucu irticai lere bırakmamalayız

Yalnıssam af ola tüm kardeslerımden

ALLAH(cc) TÜRK'ü KORUSUN ve YÜCELTSİN



çok haklısın abi Allah razı olsun
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder E-Posta gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSNM
EgE
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye



Kayıt: Mar 14, 2003
İletiler: 1129
Şehir: EGE DENİZLİ

İletiTarih: Per Mar 23, 2006 2:21 am    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

TÜRK Dünyasinin ve bütün TÜRK´LERIN Nevruz Bayrami kutlu olsun.
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
altaylar
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye



Kayıt: Jan 09, 2006
İletiler: 262
Şehir: Almanya

İletiTarih: Per Mar 23, 2006 8:37 am    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Alıntı:
Bölücü örgüt PKK'nın yasallaşmış teşkilatı olan Demokratik Toplum Partisi (DTP) Kars İl Başkanı Mahmut Alınak, nevruz itaatsizlik kutlamasında yaptığı konuşmada, Kürtçe'nin resmi dil olarak kabul edilmesini, teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılmasını istedi. Alınak, bebek katilini kastederek, "İmralı çarmıhında bir insan göz göre göre katlediliyor. Siz orada olsaydınız acaba ne hissederdiniz ?" dedi.

Haber: heddam.com


Bu hainler iyice azittilar. Ulu orta hainbasinin serbest birakilmasini istiyorlar serefsizler.

Ama bunlarin hesabinin sorulacagi gün gelecektir elbet.

NE MUTLU TÜRKÜM DIYENE!
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder E-Posta gönder
MeRsİnLi
Amatör Üye
Amatör Üye



Kayıt: Aug 15, 2005
İletiler: 186
Şehir: TÜRKİYE (MERSİN)

İletiTarih: Per Mar 23, 2006 3:49 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

öncelikle bütün türklerin nevruz bayramlaını kutluyorum

haberlede izledim diyarbakırdakı nevruz kutlamalrına almanyadan

hollandadan ve fransadan gözlemciler gelmiş kürtlerin arasına girmişler

ellerinde kürt bayrakları elleri zafer işareti nasıl gözlemci bunlar

anlamadım provakatörden baska bişe değil bunlar.

saygılar...
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder E-Posta gönder MSNM
thegreen_wolf
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye



Kayıt: Feb 12, 2006
İletiler: 466
Şehir: trabzon

İletiTarih: Per Mar 23, 2006 4:23 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

KARDESIM bunların hepsı kansız avrupalı sefıller de oyle hepsı kansız ah ulan ÜÇHİLALLİ bayragım elbet o üç kıtada yenıden dalgalandırmayacak mı ulu TÜRK ay yıldızlı bayragımızla beraber

tek kelıme ıle hepsı serefsız kansız bunlar ınsanın asabını bozuyorlar
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder E-Posta gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSNM ICQ
muhafazakar
Yeni Üye
Yeni Üye



Kayıt: Mar 30, 2004
İletiler: 58

İletiTarih: Pzr Mar 26, 2006 9:05 am    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Biz öz değerlerimize sahip çıkmadığımız sürece, yemeyenin malını yerler hesabı başkaları mutlaka bunları sahiplenecektir.Şu an malesef yüzde yüz Türk bayramı olan Nevruz'un kürtler tarafından sahiplenilmesi buna en güzel ve aynı zamanda en üzücü bir örnektir.
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder E-Posta gönder
izmirli90
Yeni Üye
Yeni Üye



Kayıt: Jan 03, 2006
İletiler: 20

İletiTarih: Pts Mar 27, 2006 3:54 pm    ileti konusu: NERDEYİZ O ZAMAN Alıntıyla Cevap Gönder

Hepimiz tutturmuşuz Kürtlere izin vermeyeceğiz..bu vatan için öleceğiz..tamam öleceğiz ama ne zaman....Türklerin Nevruz bayramını çapulcular kutluyor...Tamamen TÜRK ili olan İZMİR meydanı KÜRT kışkırtmacıları sadece dinlemekle yetiniyor.hertaraf taşlanıyor...insanlar eli kolu mahkum..polis kendinimi korusun halkımı..elinde iki tane taş..O ib..ismini söyleyip bez parçalrını sallıyorlar..Kanıma dokunuyor arkadaşlar..HASAN TAHSİNİ bilirmisiniz bilmiyorum..ama tahminim sizin gibi TÜRKçüler bilirler...YUNANLILAR izmire girdiğinde...halk ürkek sessiz..teslim olmuş vaziyette...herkes perişan..ve o şanlı izmir elden gidiyor....ve kimsenin elinden bişey gelmiyor..veHASAn tahsin çıkıyor meydana...yunanlılara ateş açıyor..ve oracıkta öldürüyor YUNAN askerleri HASAN TAHSİNİ...ve halkı uyandırıyor Hasan tahsin..ve 9 EYLÜL günü kurtuluşa ulaşıyor..EGENİN incisi..İZMİRİMİZ.ancak bakıyorum da ne olursa olsun..iki taş parçasıyla sokağa çıkamayn halk..ileride bi savaş çıksa nereye saklanır...BEN DE BİLİYORUm benim gibi bunlara karşı ayakta duracağımızı ama...göremiyorum artık arkadaşlar anlayın...2milyon kişilik izmir 3000 4000 kişiye eğiliyormu yani(sayı vahim aslında)polise verilen yetki ortada..gaz bombası...tamam..gözaltı sal..biz çıksak şu an polisetaş atsak..bizi hapise tıkmazlarsa...!!!bazılarınagöre hava hoş..ama bizim milletimiz bu kadar mı duyarsız..inanamıyorum...BOZÜYÜK gibi küçük bir ilçe bile bu tür olaylara izin vermezken..koskoca izmir....eğiliyormu..bu taşlı TERÖRİSTLERE...üzülüyorum..ama bekliyorum...(GÜN GELİR DÖNERİZ ELBET)...bazıları diyor ki büyük illerde duylymuyo böyle şeyler..NE ALAKA İZMİR in göbeği ya........EGE tv gösteriyoo..haberler gösteriyoo...duyulmuyomu yani...istanbul da barikatlar kuruluyo..yolar kesiliyo..duyulmuyo..HADİ YA ALLAH AŞKINA:...TRABZON nasıl duyuyo..böyle şeyleri...yeter ki isteyelim....kavga edelim..savaşalım demiyorum ama..izin vermeyelim..böyle şeylere..NEVRUZ günleri biz çıklım meydanlara..herkesi bilinçlendirelim..bizde birlikte olursak..onlar kutlayamaz böyle meydanlarda......biliyorsunuz onlar korkakdır...bizi fazla gördülermi bi b..yapamazlar....Söyleyeceğim şey...biz de çıkalım meydanlara...artık o kdar benimsenmiş ki bu bayramın kürtlerin olduğu..bütün çevrem de öyle zannedenler..var..neyse ki ben anlatıyorum..yakında anlatacak kişi de kalmayabilir...ALLAH Türkü hem korusun hem de(ALLAH TÜRKE KUVVET VERSİN).........
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder
cebeka
Amatör Üye
Amatör Üye



Kayıt: Feb 27, 2006
İletiler: 76
Şehir: türkiye

İletiTarih: Pts Mar 27, 2006 4:08 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Allah yardımcımız olsun da İzmirli gardaşım bizler tamamen kürtlerin içindeyiz.Kürtlerin yüzde doksan çoğunlukta olduğu şehirdeyiz.

Siz belirli günlerde görüyorsunuz bu olayları bizler hergün görüyoruz.
Ama yılmıyoruz mücadelemizi sürdürüyoruz ve ülkücü nesiller yetiştirmeye çalışıyoruz.
Azmini yitirme İzmirli gardaşım.

Sevgi ve selametle kal...

Tanrı Türk'ü korusun;yar ve yardımcısı olsun...
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder MSNM
thegreen_wolf
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye



Kayıt: Feb 12, 2006
İletiler: 466
Şehir: trabzon

İletiTarih: Pts Mar 27, 2006 5:29 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

ANADOLUMUN NEVRUZ'u...............

Osmanlı Devleti zamanında Nevruz gününe özel bir önem verilmiştir. Padişahlara Nevruz günleri “nevruziye” adı verilen kasideler sunulurdu. Bu kasidelerde ağaçların yeşermesi, çiçeklerin açması, havanın ısınması gibi konulara yer verilirdi. Nevruz günü Adem’in yaratıldığı, Nuh’un gemisinin karayı bulduğu, Hz. Ali’nin doğduğu, halife olduğu anlatılırdı. Nevruz gecesi bütün yaratıkların Tanrı’ya secde ettiği, dileklerin yerine getirildiği belirtilirdi. Nevruz günlerinde müneccimbaşı, yeni takvimi padişaha sunar, bahşişini de alırdı. Buna da “nevruziye bahşişi” adı verilirdi. Saray hekim başıları tarafından hazırlanan ve Nevruziye denen çeşitli baharatlardan yapılmış macunlar, padişah ailelerine ve büyüklere sunulurdu. Bugün için yapılmış macunlar, porselen kapaklı kaseler içinde sunulur ve günün hangi saatinde yenmesi gerektiğini yazan bir kağıt da kaselere iliştirilirdi.

Giresun’da uygulanmakta olan “Mart bozumu” adı verilen gelenek de Nevruzla ilgili önemli geleneklerden biridir. Mart bozumunda akarsulardan alınıp getirilen su evlere serpilir. Ayağı uğurlu bir misafirin gelmesi ve “martınızı bozuyorum” demesi beklenir.

Nevruz İç Anadolu Bölgesi’nde “Mart dokuzu” olarak bilinmektedir. 21 Mart günü sabah erken kalkılır, mezarlık ziyareti yapılır, niyet tutulur. Niyetlenecek kişi mezarlardan birer taş alarak kırka tamamlar. Bir torbaya doldurup evinin duvarına asar ve bu arada bir niyet tutar. Bir yıl sonra torbaya baktığında taşlar kırk bir olmuşsa niyetinin gerçekleşeceğine inanır. Bir daha ki Mart Dokuzunda taşlar iade edilir.


Doğu Anadolu halkı için sadece Nevruz günü değil, Nevruz gecesi de kutsallık taşımaktadır. Bu gece canlı cansız bütün varlıkların Tanrı’ya secde ettiğine inanılır. O gün herkesin bir yıllık kısmeti ve geleceği belirlenir. Herkes güzel ve yeni elbiseler giyerek yeni yıla hazırlanır. Evlerde yemekler yapılır, karşılıklı ziyaretlerde bulunulur.

Mart ayı içerisinde Anadolu’nun bazı yörelerinde görülen bir diğer gelenek de “kara Çarşamba” geleneğidir. Mart ayının ilk çarşambası olan bu günde çeşitli törenler yapılır, çeşitli yiyecekler hazırlanarak birlikte yenir.
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder E-Posta gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSNM ICQ
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder 2. sayfa (Toplam 3 sayfa)

Sayfa: « Önceki  1, 2, 3  Sonraki »  


 
Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki iletilere cevap veremezsiniz
Bu forumdaki iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumdaki iletilerinizisilemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB

alt1
1998-2007 Bozkurt NET
alt1
1998-2010 BOZKURT NET
--------------------------------------
Web sitemiz PHP-Nuke (© 2003) kodlarına sahiptir. PHP-Nuke GNU/GPL lisansı altında dağıtılan ücretsiz yazılımdır.
alt1