Bozkurt NET{ Bozkurt NET
  Tıklayın kayıtlı kullanıcı olun
Ana sayfa ::Hasabınız :: Forumlar :: Makaleler :: İndir :: İletişim :: KURALLAR
alt1 alt1 alt1
alt1 alt1
alt1
Atatürk
Başbug
Atsız´ın Mektupları
Bozkurt
Tarihte Türkler
Osmanlı Sultanları
3 Mayis
Türk İslam Ülküsü
Ülkücü Hareket
İslam
Türk Büyükleri
12 Eylül
Dokuz Işık
Kızıl Elma
Doğu Türkistan
Türk Dünyası
Şiirler ve Marşlar
Ülkücü Şehitler
Ülkücüye Mektuplar
Sorular ve Cevaplar
Komünizm
Videolar
Müzikler
Postakartı

alt1 alt1
alt1
 Haber :
 Haber Ekle
 Haber Arşivi
 Arama
 Konular
 Baskıya hazırla
 Üyeler :
 Hesabınız
 Günlük
 Üye Listesi
 Özel İletiler
 ICQ Servisi
 Servisler :
 Kur'an-ı Kerim Meali
 Resim Galerisi
 E-Kart
 Dosyalar
 Müzikli Postakartı
 Cep Melodileri
 İletişim :
 Forumlar
 Bozkurtlar 100
 Bize Ulaşın
 Bizi Önerin
 Dökümantasyon :
 Makaleler
 Fikir ve Tarih Dünyası
 Kısa Nükteler
 Şairler ve Şiirler
 İzlenimler
 Ansiklopedi
 Dosyalar
 Dosya Ekle
 Popüler
 İlk 10
 Bağlantılar
 

alt1 alt1
alt1

alt1 alt1
alt1

alt1 alt1
alt1
AB'YE HAYIR

alt1 alt1
alt1
Makaleler
·Meluncanlar ve Biz
·Türk Tarihi ve Türk Adı
·Amerikan Genç Hristiyanlar Cemiyeti (Y.M.C.A.) ve Amerikan Kolejleri
·SEVR YASALARI MECLİS’TEN GEÇİRİLEREK TÜRKİYE YENİ BİR KURTULUŞ SAVAŞINA BAŞLAMAK MECBURİYETİNDE BIRAKILDI!
·ABD, Alenî Bir Düşman Haline Gelmiştir!
·Dedelerimiz Oğuzlar Çıkmış Yola Aral Kıyısından
·Avrupa Birliğine neden hayır.. Jeopolitik Yaklaşım
·Noel Üzerine
·Gümrük Birliği Anlaşmasının Anayasanın Başlangıç Kısmına Aykırılığı -1-
·Siyasi Konjonktürde Irak Türkmenleri
·Gümrük Birliği Anlaşmasının Anayasanın Başlangıç Kısmına Aykırılığı -2-
·Kıbrıs'ın Türkiyesiz AB üyeliği mümkün mü?
·Avrupa Birliği ve Kıbrıs Konusu
·Internet mi, İnternet mi?
·DİLDE, FİKİRDE, İŞTE BİRLİK (Gaspıralı ve Türkistan)
·İSMAİL GASPIRALI'NIN FİKİRLERİ
·Türkler ve İslamiyet
·Alparslan Türkeş'in Din Anlayışı ve İslama Bakışı
·Gök Tanrı
·Şamanizm Meselesi
·Ruhban Okulu neden açılmamalı?
·Ruhban Okulu
·Çanakkale Savaşları
·Türk Kültüründe Nevruz ve Milli Birlik-Beraberlik
· Sovyetler Birliği’nin Çöküşü ve Yeni Rusya Çeçen Mücadelesi
·Türkçenin Anadil Olarak Dünyadaki Yeri
·Masonların Kirli İşleri
·Gümrük birliği mi; sömürge antlaşması mı?
·17 Ağustos 1999 Depremi ve gizlenen gerçekler

alt1 alt1
alt1

alt1 alt1
alt1

alt1
Bozkurt NET :: Başlığı Görüntüle - ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ
  Link 1Ana sayfa | Link 2
Arama       


Bozkurt NET
Bozkurtların Yuvası
 

Forumlar Gruplar Gruplar Hesap Aç Oturum Aç  

Sayfa: « Önceki  1, 2  

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder 2. sayfa (Toplam 2 sayfa)
« Önceki başlık :: Sonraki başlık »  
Yazar İleti
cCcBilgecCc
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye



Kayıt: Mar 14, 2003
İletiler: 326

İletiTarih: Pzr Eyl 12, 2010 5:04 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

..

En son cCcBilgecCc tarafından Çar Eyl 15, 2010 3:27 am tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi.
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder
kadir45
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi



Kayıt: Jun 03, 2004
İletiler: 3100

İletiTarih: Pzr Eyl 12, 2010 7:13 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Referandum ne yazık ki evet çoğunluğu ile hukuken kabul edildi.
Açıkçası; Habur rezaletinin,kpss sınavlarının ve son günlerdeki özerklik tartışmaları rezaletinin Türk milleti tarafından dikkate alınacağını düşünmüş ve en azından kafa kafaya bir sonuç bekliyordum.Böyle bir farkı düşünmemiştim.Ama yanılmışım.
1982 anayasına HAYIR VERMİŞ birisi olarak benim de bu anayasa da rahatsız olduğum pek çok şey vardı.Özellikle neredeyse bir Başbuğ a verilebilecek yetkilerin ;siyasiler tarafından atanan bir CUMHURBAŞKANINA verilmesine o zamanlar çok karşı çıkmıştım.
Ama bugün ; o zaman karşı olduğum anayasayı savunma durumunda bırakıldıysam bunun tek sorumlu ve suçlusu,rte dir!Çünkü daha yapacaklarından başka öyle bir yandaş anayasa degişikliği yaptı ki;artık bundan sonra bir Türk hukuku ve adaletinden bahsetmek mümkün olmayacaktır.
Bunun da en büyük sorumlusu ;sandığa giderek oylarını kullanmayan kişilerdir.Karşı taraf cemaatleri,iktidar avantajını,adalet ve kolluğa sıızdırdığı cemaat elemanları ve dış güçlerin mali desteğini arkasına alıp tam kadro sahaya çıkarken;bu milletin 1/3 ü konuya ilgi göstermeye tenezzül etmedi.Ve bu akibeti adeta hazırladı.
Yapacak bir şey yok artık.Olan olmuştur.Bundan sonra Sn Abdullah Gül nasıl cumhurbaşkanlığı yapıyorsa;adalet de o şekilde hareket edecek;muhalefet de derdini marko Paşaya anlatarak,ülkenin parsel parsel büsbütün satılışına engel olamıyacaktır.Sistemin tüm sigortaları attırılmış,işimiz Allah a kalmıştır.
Öyle görülüyor ki,yandaş basının da pompalaması ile artık topraklarımız içersinde bir kürdistan devleti kurdurmanın,terörün bitmesi açısından son çare olacağını bu milletin en azından bu anayasaya evet oyu vermiş yığınına kabul ettirilmesinin ve ikna edilmesinin önünde bir engel kalmamıştır.Bunun için de başkanlık sistemi kullanılacak ve Cumhuriyetin ruhuna fatiha okunacaktır.Şimdilik her şey planladıkları gibi yolunda gidiyor.
Ama hala daha ümidimi kaybetmiş,karamsarlığa düşmüş değilim.En azında %40 vatandaşımız bizim gibi düşünmektedir.İleride aklı başına geldiğinde o sorumsuz,karasız,oy kulanmayan %30 un da katılımı ile pekala çoğunluk olmamız gene de mümkündür.Tabii bunun olması için de üzülerek söylüyorum ki;Türkiyenin başının görülmemiş bir şekilde belaya girmesi gerekmektedir.Ancak o zaman bir ihtimal uyuyanlar uyanıp da doğru saf a geçecektir.Bunun için de çok fazla beklememiz gerekmeyecek.
Çünkü bela zaten akepe iktidarı olarak başımızdadır.Öyle şeyler yapacaklar,öyle degişiklikler getirecekler ki;bunların bir tanesi bile bizim için çok büyük badireler oluşturacaktır.Özellikle mhp mizin bu sonucu başarısızlık olarak görmemesi gerekir.Çünkü şartlar her türlü halde onlardan yana idi.Biz vatan sevgimiz ve imanımız ile ancak bu kadar yapabildik.Elimizden ne geliyorsa eksiksiz yaptık.Şer cephesi bu sonuçları bahane ederek özellikle mhp ve hatta chp de liderleri tartışmaya açarak,bu %40 ı da paramparça edecek,bu direnişi kıracak tertip ve tezgahlar içerisine girecek,bir takım tasmalı itleri bu partilerin başlarına getirmeye çalışacaklardır.Aman dikkat!
%40 çok ciddi bir direnme miktarıdır.Bu millet istiklal harbini kaç kişi ile yaptı,bunu tarih ten öğrenebilirsiniz.Bu bakımdan bu saldırıya karşı şimdiden hazırlıklı olmamız gerekir.
Yüce Türk milletine geçmiş olsun diyorum.Ama hala son sözümüz söylemedik!
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder E-Posta gönder
tamerr
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye



Kayıt: Feb 27, 2006
İletiler: 416

İletiTarih: Pts Eyl 13, 2010 9:06 am    ileti konusu: Değerlendirme Alıntıyla Cevap Gönder

26 maddenin 24 ü gayet makul görünüyordu, sadece iki tanesi şaibeliydi, daha önceleri etrafımdaki insanlara, o iki maddenin kabul edilmesi halinde neler olacağını bir bir anlattım, anlamayana sadece şu örneği verdim, bu bir çorbadır, çorbada sinek vardır, sinek düşen çorbayı içermisin? aklı başında olanlar anladı ama ısrarla akepe zihniyetini savunanlar bile bile çorbayı içerim dediler, hayretler içerisinde kaldım, sinek düşen çorbayı içen zihniyet !!!

Velhasıl akşam sonuçları dinleyince yine hayretler içerisinde kaldım, beni hayretler içerisinde bırakan %58 - %42 lik oran değildi, olabilirdi %85-%15 ihtimali bile vardı, ülkenin durumu nereye giderse gitsin umursamaz zihniyet için o iki madde hiç önemli değildi çünkü. Fakat beni hayretler içerisinde bırakan durum artık ülkenin tam ortadan ikiye bölündüğü batının rest çekmesi aynı zamanda güneydoğu ve doğunun bir kısmınında rest çekmesiydi, ortada kalanlar hala farkında bile değillerdi. Her ne kadar bu varsayım yada değerlendirme gibi gözüksede referandumdan çıkan sonuç budur bence. Kutuplar belli olmuştur kimse kimseyi artık istemiyor, ortada kalanrda zamanla ya o tarafa yada bu tarafa kayacaklardır.

Diğer bir hususda MHP nin durumudur, yıllardır kendilerine Ülkücü diyen kişiler içten darbe vurmuşlardır, resmen karşımda fırıldak olmuşlardır, bazı öngörülerimi dile getirdiğim halde, bazı olayları anlattığım halde (habur) ısrarla evet oyunu vermişlerdir. Ülkücü geçinen kişiler Ülkümüze içten darbe vurmuşlardır. Şapkayı önümüze koyup düşünmenin vakti gelmiştir bence yoksa yarın dahada geç olacaktır..........

Saygılarımla
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder
kadir45
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi



Kayıt: Jun 03, 2004
İletiler: 3100

İletiTarih: Pts Eyl 13, 2010 3:37 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Bugün ;bence asıl düşünmesi ve üzülmesi gereken tek kişi varsa o da rte dir ülkücüler degil!Cumhurbaşkanı yaptığı açıklamada yeni bir dönem başlıyor diyerek işaret fişeğini fırlattı.rte ;İmralı,cemaatler,abd,ab ile anlaşarak bir kez daha Türk milletini kandırmayı başardı.Ama asıl mücadele şimdi başlıyor.
Bir kısmını kapalı kapılar ardında bir kısmını da meydanlarda dillendirdiği şeyleri tek tek hayata geçirmek zorunda.İstese de istemese de.
Türkiye artık geri dönülmesi imkansız bir yola sokulmuştur.rte artık federasyon sistemini bu meclis getirmek zorundadır.Bundan hiçbir şekilde kaçışı mümkün degildir.Anayasadan Türk lük ile ilgili ne kadar şey varsa hepsini çıkartacak,bu devletin Dili,Bayrağı,ve yönetimine şirk koşarak ilk aşamada bir ortak getirecektir.Bunu yapmadığı takdirde ilk genel seçimde tepetaklak edilir,bırakın cumhurbaşkanlığını,milletvekilliğini dahi zor görerek yüce divanın yolunu boylar.BUNU EN İYİ DE KENDİSİ BİLİYOR.
İşte asıl mücadele de bu noktada başlayacaktır.Ege ,marmara,akdeniz;bu oyuna karşı çıkacağını ve devletimize böyle bir şirk koşulmasını kabul etmeyeceğini dün açıkça ilan etmiştir.rte bunu yapmasına yapacak da,mhp yi ve ülkücü camiayı nasıl geçecek?İşte sorun bu.
Telaşa,üzüntüye,paniğe hiç gerek yok.Biz savaşlarımızda bile ilk anlarında ilk tokatı daima yer,ardından öldürücü vuruşu can havli ile yaparız.Gene böyle olacak.Sizin dağınık,tartışır,moralsiz haliniz düşmanın ümitlerini arttıracaktır.Yolumuz uzun ve çileli bir yoldur.Bu yola da her türlü rezilliği çekmeyi isteyerek ve bilerek istekli olduk.O halde yediğimiz ilk tokat da dağılmanın bir anlamı yok.Bir taraftan teyakkuz haline geçerken diğer taraftan,da ağırbaşlılığımızı muhafaza edelim.Görelim bakalım rte neler yapacak.Bildiği ne kadar şey varsa,yapacağı ne kadar şey varsa elinden geleni ardına koymasın.Ona da,arkasındakilere de;bu vatanın asıl sahibinin kim olduğunu gösteririz.Dün ordudan atılmış,badem bıyıklı çakallar; tv kanallarında milletin birilerini hizaya getirdiğini söyleyerek;zafer naraları atıyordu.Hayır!Ortada zafer falan yok.Bu milletin oy kulllanan her yüz kişisinden 40 kişisi rte ye DUR!diyor.Şer cephesi sayıca,imkanca her açıdan üstündü.Bu bakımdan aslında elde ettiği sonuç tam bir hezimettir.rte nin suratına bakın anlarsınız.Biraz sıkar bu kadar karşı oyla,o federsayonu getirip de daytamak ve devletimize şirk koşmak!Chp de operasyon referandumdan önce yapıldı.Şimdi sıra aklınca bize geldi.
Bu bakımdan dikkatli olup,liderimizin emri altında sımsıkı birbirimize kenetlenmek zorundayız.Ülkücü zor günlerin adamıdır.Yufka yürekli değildir.Dayanıklıdır.Bir genel seçim kaybetmedik.At iti ile it izinin birbirine karıştığı bir mücadeleden yenik çıktık hepsi bu.Genel seçim de kaybedebiliriz.Bizim asıl kaybetmemiz gereken;ruhumuzdur.Bunu kaybettiğimiz gün bu millet de umutlarımız da biter!
cemaatler "BU YOL ALLAH YOLUDUR,EVET DEMEYEN CEHENNEME GİDER DEDİLER"Bu şekilde kandırdılar milleti.Buna ben tanığım!
Dün rte ye dur diyen o %40 var ya.İşte asıl cennetlik onlardır.Binlerce yıllık ibadet sevabını almışlardır.Buna tüm namusum ve mukaddesatım üzerine inanıyor ve yemin ediyorum.Yüzbinlerce şehitimiz,gazimiz,o kanlarını ve canlarını ;haklarını ;hepsini de dün bizlere sonuna kadar helal ettiler ve bizden razı oldular.Bu şeref bize yeter!
ülkücüler son sözü henüz söylemediler!
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder E-Posta gönder
kadir45
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi



Kayıt: Jun 03, 2004
İletiler: 3100

İletiTarih: Pzr Şub 06, 2011 11:11 am    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Hürriyet den alıntı:
Alıntı:

Başkanlık sistemi referanduma gitsin







ANKARA 6 Şubat 2011



Başkanlık sisteminin en ateşli savunucularından TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı, AK Parti İstanbul Milletvekili Prof. Burhan Kuzu, seçimlerin ardından başkanlık sisteminin masada olacağını söyledi.

Kuzu, “Kim gelirse gelsin, başkanlık sistemi Meclis’ten 550 milletvekilinin desteğiyle dahi geçse, referanduma götürülmeli” dedi. Kuzu, TBMM kulisindeki sohbetinde, Türkiye’de başkanlık modelini “Biliyorum diyenlerin de” bilmediğini belirterek, şunları söyledi: “20 yılımı ben bu işe verdim. Teorik olarak, A’dan Z’ye her türlü getirisini, götürüsünü ölçtüm, tarttım biçtim ve Türkiye açısından, bu modelin fevkalade Türkiye’ye uygun olduğu neticesine vardım. Cumhurbaşkanı Gül’ün sözü doğru anlaşılmadı. Mesela başkanlık sisteminde benim de çekincelerim var. Yani şimdi ben bunu söyledim diye ‘manşete geçelim o da vazgeçti, o da karşı’ böyle bir mantık olabilir mi? Her sistemin mutlaka avantajı, dezavantajı vardır. Federal yapı olmadan da başkanlık sistemi olabilir. Bazı yazarlar beni suçluyorlar. Örneğin, Almanya’da da federal yapı, parlamenter sistem var. İnsanların bilgisizliği kadar kötü bir şey yok. Halkta sorun yok, halka anlattığınız zaman halk daha iyi anlıyor. Ama bilim adamı dediğiniz, siyasetçi dediğiniz, kesim ‘bu sistem bunu şunu getiriyor’ dediği zaman gidip onu insanın boğası geliyor. Amerika’da olduğu gibi alıp, Türkiye’yi 7’ye mi böleceksin. Böyle bir şey yok. Federal yapı ille de zorunlu değil. Türkiye’de uygun sistem Fransa gibi üniter yapıyı koruyarak, yerel yönetimleri Fransızlar gibi güçlendirerek, başkanlık modelini Amerika’dan alarak kendimize has bir model geliştirebiliriz.”



Bu çok bilmiş,her dönemin adamı,Özal ın da başkanlık sistemi konusundaki baş danışmanı
bay kuzu;ikide bir durup durup temcit pilavı gibi ısıtıp bu konuyu gündeme getiriyor.
Sanki Tükiye nin sorunu sistem imiş gibi.Getirdikleri baskın yasalar ve anayasa degişiklikleri ile yasama ,yürütme ve yargıyı tek güç olarak birleştirip iktidar partisinin emrine vermeleri yetmiyormuş gibi;şimdi de bu gücü tek bir kişinin emrine sunmanın hazırlığı içerisindeler.
Bu sistemin kurucusu Atatürk,en iyisi şayet bu olsaydı,ne diye meclis le bu kadar uğraşacak,kendisini yoracaktı?Bu devleti kuran kurucu irade Türk ordusu olduguna göre,kendisini başkanlık sisteminden alıkoyacak hangi güç vardı ki,o zamanlar önünde abd örneği olmasına rağmen meclisli sistemi getirmişti idare yöntemi olarak?
Şu çok iyi bilinmelidir ki,Türkiye Cumhuriyeti devam ettiği sürece,hiçbir iktidarın,yüzde yüz çoğunluğa dahi sahip olması,ona devletin sistemini degiştirme hakkını vermez,sil baştan anayasa yapma hakkını sağlamaz.Çünkü bu devleti kuran irade akepe iktidarı degildir.Başını ortaya koyarak yeni düzene geçen,milleti bunun etrafında teşkilatlandıran irade akepe iktidarı degildir.Eğer bu mantıkları geçerli olsaydı,iktidar çoğunluğunu marksistlerin ele geçirmesi halinde bu ülkede komünist idare kurulması da doğal karşılanırdı.Olur mu böyle şey?Bütün bu yapılanlar,Cumhuriyete saldırılar,hilafet ve saltanatı geri getirme düşünceleri,ülkeyi şeriatle yönetme iddialarının temel gayesi,milli egemenliği bir ulema sınıfına teslim etmektir.Asıl amaç bu da değildir.Bu başkanlık sistemi ile çok açık şekilde görülüyor ki egemenlik ;ülkeyi tek bir kişiye ve ardından gelecek hanedan yönetimine peşkeş çekilmeye kalkışılıyor.Meclisin yasama yetkisini,daha çabuk tedbirler alacağız,idaredeki hantalığı önleyeceğiz diye KANUN HÜKMÜN DE KARARNAMELER DÖNEMİ başlatarak gaspedenler,baktılar ki millet den ses gelmiyor,işi bu noktaya kadar getirip de dayattılar.Kanun hükmünde kararnameler meclisin yetki gaspıdır.Millet meclisi devre dışı bırakılmış,iktidarın çoğunluğuna dayanarak çıkarılan karanameler yasaların yerini almış,bu şekilde anayasaya aykırı binlerce karar ve tüzük ile engeller aşılarak adım adım bugünlere gelinmiştir.BU AÇIKÇA BİR KALKIŞMADIR!
BÖYLE BİR OYLAMA BU MİLLETE YAPTIRILAMAZ!BU ;APAÇIK ANAYASAYI BİZZAT MECLİSİ KULLANARAK ORTADAN KALDIRMAK ANLAMINA GELİR Kİ,BUNUN HERHANGİ BİR SİLAHLI İSYANDAN FARKI YOKTUR VE BUNA YELTENENLERİN CEZASI DA RESMEN İDAMDIR!İDAM CEZASININ KALDIRILMASININ,SİLAHLI KALKIŞMADAKİ CEZA İNDİRİMLERİNİN ASIL AMACI DA BUDUR!ÇÜNKÜ BU DALLAMALAR ,YAPTIKLARININ CEZASININ NE OLDUGUNU VE BİR GÜN BUNUN HESABININ SORULACAĞINI ÇOK İYİ BİLİYORLAR!
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder E-Posta gönder
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder 2. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Sayfa: « Önceki  1, 2  


 
Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki iletilere cevap veremezsiniz
Bu forumdaki iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumdaki iletilerinizisilemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB

alt1
1998-2007 Bozkurt NET
alt1
1998-2010 BOZKURT NET
--------------------------------------
Web sitemiz PHP-Nuke (© 2003) kodlarına sahiptir. PHP-Nuke GNU/GPL lisansı altında dağıtılan ücretsiz yazılımdır.
alt1